На Банковій побожилися, що події в Нових Санжарах не були піаром

На Банковій побожилися, що події в Нових Санжарах не були піаром

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов сказав, що події в Нових Санжарах не були піаром

Фото: Главком

«Санжари, як і поведінка громадян в Тернополі, – це прояв не патріотизму…», - Сергій Трофімов

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов в інтерв’ю «Главкому» запевнив, що евакуація українців з китайського міста Ухань, що відбулася 20 лютого, та розміщення їх на обсервацію в медичний заклад Нових Санжар на Полтавщині – це була не піар-акція, а реальне бажання повернути своїх громадян з Китаю. Так чиновник відповів на питання, чому після Санжар кілька тижнів, влада вже нікого не відправляла на обсервацію.

Те, що після цієї евакуації з Китаю в Україну почали повертися з-за кордону сотні тисяч людей і влада не знайшла способу, щоб їх відправити на обсервацію, Сергій Трофімов прокоментував так: «Світова ситуація теж змінювалася, тому всі діяли за обставинами. Санжари, на жаль, як і поведінка громадян в Тернополі, коли влаштовують якісь ходи, щоб не повернулися люди, – це прояв не патріотизму, а забобонності».

Сергій Трофімов зазначив, що українських громадян за кордоном ніхто не чекає, в багатьох країнах навіть дипломатичний паспорт не працює, не хочуть їх приймати в лікарнях.

На запитання про те, чому тепер, через місяць після Нових Санжар, людей, які прибувають з-за кордону, знову намагаються загнати на обсервацію, а у проміжку – кілька тижнів, таких спроб не робили,  Сергій Трофімов відповів, що влада приймала рішення, які обмежували і структурували процес перетинання кордону і проходження контролю громадян, які потрапляли в Україну через різні пункти пропуску. «Звичайно, були вжиті всі заходи щодо замірів температури. Був організований окремий термінал в «Борисполі». У всіх громадян брали дані, їх оглядали медики, хворих відправляла швидка на обов'язкову обсервацію додому, і за цим стежила поліція. Просто якісь речі відбуваються одразу масово, і з ними досить складно впоратися. На той момент вже вишикувалася світова черга на тести та обладнання, ними стали спекулювати», – сказав посадовець.

Зазначимо, перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака.

Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

Нагадаємо, у селищі міського типу Микулинці, що на Тернопільщині, люди протестують проти ймовірного розміщення у місцевому санаторії «Медобори» людей, евакуйованих з Китаю. Місцеві жителі почали протестувати ще 17 лютого, хоча місцева влада запевняла, що до них нікого не привезуть.

20 лютого повідомили, що евакуйованих з Уханя українців та іноземців направлять на карантин до медичного закладу у Нових Санжарах на Полтавщині. Водночас місцеві жителі влаштували протест проти розміщення на карантин евакуйованих з Уханю.  Літак з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями приземлився 20 лютого на дозаправлення в аеропорту «Бориспіль» та вирушив в аеропорт у Харкові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: