Росія мститься Туреччині за безпілотники для України. Після мандарин постраждали лимони

Росія мститься Туреччині за безпілотники для України. Після мандарин постраждали лимони
Раніше було введено заборону на імпорт турецьких мандаринів
фото з відкритих джерел

Формальним приводом для заборони стала наявність у фруктах пестицидів

Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії лимонів із Туреччини, у яких виявлено перевищення допустимого рівня пестицидів. Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті відомства.

Повідомляється, що у лимонах виробництва турецької компанії Gonder soguk hava depolama hizmetleri ve tarim urunlegi виявлено хлорпірифос пестицид. Через це продукція підлягає вилученню з обігу.

«Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів та благополуччя людини інформує про виявлення у харчовій продукції «Лимони свіжі» (код ТН ЗЕД ЄАЕС 0805), країна походження – Туреччина (...) порушень обов'язкових вимог законодавства (виявлено залишкова кількість пестициду) «Хлорпірифос», концентрація якого перевищує максимально допустимий рівень)», – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що з 29 жовтня Росспоживнагляд вже заборонив ввезення турецьких мандаринів нібито через наявність у них цього ж пестициду. Постачання було припинено до особливого розпорядження.

Також слід зазначити, що Росія і раніше використовувала заборону імпорту до держави певних продуктів у відповідь на «недружні кроки» з боку іноземних держав. Зокрема, у відповідь на санкції Євросоюзу раніше влада РФ заборонила ввозити до країни харчові продукти, вироблені у ЄС, оголосивши у країні кампанію з «імпортозаміщення».

Раніше повідомлялося, що Туреччина планує взяти під контроль 50% Чорного моря.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: