Уряд пропонує Раді законопроєкт, що дозволить купувати маски для шкіл за кошти місцевих бюджетів

Уряд пропонує Раді законопроєкт, що дозволить купувати маски для шкіл за кошти місцевих бюджетів
Наразі в Україні 501 клас перебуває на самоізоляції, а 37 закладів середньої освіти – на дистанційному навчанні

Законопроєкт № 3991 серед іншого, дає змогу використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту.

Уряд запропонував парламенту проголосувати за законопроєкт № 3991, що дасть змогу використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту. Про це йшлося під час селекторної наради у президента, повідомляє пресслужбу глави держави.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі 501 клас перебуває на самоізоляції, а 37 закладів середньої освіти – на дистанційному навчанні. «За минулу добу захворіло 40 учнів і 32 вчителі, а з початку нового навчального року лабораторно підтверджено 273 випадки коронавірусної хвороби серед учнів і 296 – серед учителів», – поінформував голова уряду.

Зеленський зауважив, що «гроші у регіонах є, але для їхнього використання Кабмін має запропонувати законодавчі зміни». «Знаю, що на місцях є понад три мільярди гривень, які можна витратити. Чи ви зробили все необхідне, щоб забезпечити наші школи засобами індивідуального захисту?», – звернувся президент до очільника уряду.

У відповідь Шмигаль повідомив, що уряд уже запропонував парламенту проголосувати законопроєкт № 3991, який серед іншого, дає змогу використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, 14 вересня на позачерговому засіданні Кабмін ухвалив проєкт закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік». До 15 вересня документ має бути переданий на розгляд Верховної Ради.

Міністерство фінансів назвало ключові пріоритети проєкту Держбюджету на 2021 рік.

18 вересня у Верховній Раді планується попередній розгляд проєкту Державного бюджету на 2021 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: