У «Дії» з’являться нові види соціальної допомоги: хто може отримати

У «Дії» з’являться нові види соціальної допомоги: хто може отримати
Нові види допомоги включатимуть, зокрема, допомогу під час усиновлення дітей та виплати дітям з тяжкими захворюваннями
фото: visitukraine.today

Влада анонсувала нову допомогу для дітей

На порталі державних послуг «Дія» з’являться чотири нові види соціальної допомоги. Про це повідомило Міністерство соціальної політики в Telegram.

Як зазначається, розпочинається бета-тестування нового сервісу в «Дія-Звернення», завдяки якому можна буде подати заявку на отримання чотирьох видів соціальної допомоги:

  • при усиновленні дитини;
  • на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • на дітей одиноким матерям. 

Для повного та якісного бета-тестування сервісу відомство просить зголоситися осіб, яким ще не призначені зазначені види допомоги, але вони можуть подати заявку на її отримання через портал «Дія».  

Нагадаємо, масовані обстріли енергосистеми призвели до необхідності перегляду тарифу на електроенергію для населення. Проте для незахищених верств населення в бюджеті закладені додаткові кошти на субсидії.

До слова, Кабінет міністрів змінив порядок призначення виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО) з 1 серпня та з 1 вересня та певних категорій переселенців.

Крім того, уряд виділив понад 140 млн грн на виплату державної допомоги тим, хто повернувся з полону, а також сім'ям полонених.

Читайте також: Пенсія і соцвиплати одночасно: хто з українців може отримати допомогу від держави

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: