Київрада ініціює перевірку екологів, які спалили опудало депутатки Лимар

Київрада ініціює перевірку екологів, які спалили опудало депутатки Лимар
Обурення екологів викликало останнє резонансне інтерв’ю депутатки, в якому вона, зокрема, пояснила, чому створення природно-заповідних фондів у столиці відбувається неналежним чином
фото: соцмережі

Активісти Київського еколого-культурного центру 1 листопада спалили опудало, яке зовні подібне на депутатку Київради Юліб Лимар

Екологічна комісія Київської міської ради ініціює перевірку належного виконання організацією своїх обов'язків з охорони та догляду за заповідними землями активістами Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).  З ініціативою відповідного доручення до комісії виступила депутатка Київради від «Слуги народу», радниця Керівника Офісу президента України Лілія Пашинна, зазначає «24 Канал».

Перевірка була організована після спалення активістами центру опудала депутатки Київради, схожої на Юлію Лимар.

За словами Пашинної, традиційно екологічна комісія КМР голосує за створення заповідників. Проте з'ясувалося, що останнім часом понад 4 000 гектарів були передані під заповідання, зокрема Київському екологічно-культурному центру, який повинен здійснювати захист і догляд за ними. «Прошу дати доручення здійснити перевірку якості здійснення цього захисту і догляду за цими заповідниками. Тому що ми повинні розуміти, чи не перетворюються вони потім на чагарники», – зазначила депутатка.

Між тим, у самому КЕКЦ відреагували на звинувачення щодо їхньої останньої акції – спалення опудала депутатки Київради від фракції «Удар», яка зовні схожа на Юлію Лимар. За словами юриста КЕКЦ Олександра Дядюка, ця схожість – випадкова, і спалене опудало символізує «корупцію у Київраді».

«Конкретно я не вбачаю схожості зовнішньої з Лимар. Яку збочену, можливо, сексуальну фантазію треба мати, щоб побачити в цьому опудалі депутата Лимар? На мою думку, не схожа. Ну, повненька, так багато повненьких жінок і чоловіків. Я теж повненький, то, може, це моє опудало спалили. Ні, це символ корупції київрадівської, тих депутаток і депутатів, які продають інтереси громади в інтересах забудовників», – зазначив Дядюк.

Він не бачить у діях КЕКЦ нічого протиправного і заперечує, що йдеться про екологічний тероризм, бо нібито активісти «нікому особисто не погрожували».

Відповідаючи на питання, чи не зашкодила їхня акція екології, за яку вони борються, Дядюк у дещо знущальній манері відповів, що «шкоди від шашликів більше, ніж від їхнього вогнища». «Мабуть, від такого невеличкого костра глобальне потепління не станеться. Не думаю, що льодовики у Гімалаях від цього розтануть» – підкреслив Дядюк.

Нагадаємо, у Києві активісти в урочищі Покол група людей спалила опудало депутатки Київської міської ради Юлії Лимар. Причиною такого кроку стали начебто розбіжності у позиціях щодо правил створення об'єктів створення природно-заповідного фонду.

Ймовірно, обурення екологів викликало останнє резонансне інтерв’ю депутатки, в якому вона, зокрема, пояснила, чому створення природно-заповідних фондів у столиці відбувається неналежним чином, що більше завдає шкоди, ніж приносить користі. На думку депутатки, це питання потребує врегулювання і більш зваженого підходу. 

Згодом члени постійної комісії з питань екологічної політики Київради та керівництво Київради виступили із заявами про те, що міська рада не допустить погроз та тиску на депутатів, незалежно від їх партійної приналежності.

Читайте також: Погроза спаленням депутатці Київради Юлії Лимар. Заступник Кличка звернувся до правоохоронців 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

В уряді знаходять бюрократичні перепони, щоб не відбулося передачі садиби у власність столиці
Акція біля дому Сікорського: активісти вимагають повернути історичну будівлю громаді
Попревич ще до війни був добре відомий тим, що встановив біля воріт власного особняка бюсти Леніна і Сталіна
Суддя, який кинув за ґрати Стерненка, попросився у відставку
Депутатам не вистачило одного голосу, щоб усунути представників від ОПЗЖ з Київради
Київрада відмовилася усунути з посад депутатів ОПЗЖ: хто не голосував (список)
Група людей, які називають себе екологами, спалили опудало депутатки Київської міської ради Юлії Лимар
Погроза спаленням депутатці Київради Юлії Лимар. Заступник Кличка звернувся до правоохоронців (відео)
Байден не підтримає ініціативу представників Республіканської партії з надання допомоги Тель-Авіву, одночасно скоротивши фінансування Україні
Білий дім: Байден ветує законопроєкт про пакет допомоги Ізраїлю без України
Як наголошує лідерка «ЄС» у Київраді Марина Порошенко, під час війни жодних компромісів з проросійськими депутатами не може бути
«Євросолідарність» вимагає усунути депутатів від ОПЗЖ з Київради
Кличко повідомив, що на сесії Київради буде ухвалене рішення, щодо створення у Києві скверу імені загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла
У столиці з'явиться сквер імені Героя України Да Вінчі
Кличко переконаний, що Національний військовий меморіал має бути розташований у Києві
Будівництво військового меморіального кладовища: Київрада готує звернення до президента та уряду
Страйк на кордоні: посол Зварич звернувся до польських перевізників
Страйк на кордоні: посол Зварич звернувся до польських перевізників
Дата публікації новини: