Кличко обіцяє метро на Троєщину за 4-5 років

Кличко обіцяє метро на Троєщину за 4-5 років

Відкрити автосполучення між лівим і правим берегами столиці новим мостом планують до кінця цього року

Будівництво нової гілки метро на Троєщину розпочнеться, як тільки буде добудований Подільсько-Воскресенський міст і ним відкриють рух автотранспорту. Про це в ефірі телеканалу «Україна-24» повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, відкрити автосполучення між лівим і правим берегами столиці новим мостом планують до кінця цього року, інформує пресслужба столичного голови.

«Ми взяли на себе це зобов’язання. Бо плани будівництва мосту були ще з далекого 1979 року. А почали будувати його у 2003-му. І два роки тому ми почали активно зводити цей об’єкт. Ви знаєте, я вже проїжджав мостом, коли перевіряв, як там тривають роботи. І можу сказати, що до кінця цього року ми відкриємо автомобільне сполучення ним. Метро на Троєщину - це питання найближчих 4-5 років», - наголосив Кличко. 

Він також зазначив, що цього року на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу виділять майже 3 мільярди гривень. І це кошти - з міського бюджету, як і на всі інфраструктурні об’єкти, що зводить столиця.

Також Кличко наголосив на необхідності ремонту київських мостів, більшість із них перебувають у передаварійному стані. 

«Уявіть, скільки коштів потрібно місту! Попри те, що за останніх кілька років ми в кілька разів збільшили бюджет міста, нам коштів не вистачає. У столиці держава забирає 60 відсотків ПДФО. А нам терміново треба відремонтувати і міст Патона, і Північний міст. Нам потрібно взяти на баланс міста та добудувати Дарницький міст. Планів дуже багато. Але на всі потрібні великі кошти», - підкреслив мер столиці. 

Нагадаємо, що проектна пропускна спроможність нового Подільсько-Воскресенського мостового переходу становитиме 60 тисяч авто на добу. На ньому облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничних колії під майбутнє метро - на нижньому ярусі, прокладуть також трубопровід. 

Нагадаємо, 14 листопада 2019 року Київрада звернулася до президента України та Кабінету міністрів щодо виділення коштів на будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина.

Нагадаємо, раніше  в інтерв’ю «Главкому» мер Києва Віталій Кличко розповів, що столична влада планує до кінця наступного року відкрити рух авто Подільсько-Воскресенським мостом, а щоб запустити метро на Троєщину, знадобиться ще кілька років. 

Згодом Кличко заявив, що лінію метро на Троєщину можна побудувати за 3-5 років, якщо буде фінансування.

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко, який претендує на посаду голови Київської міської держадміністрації, вважає, що метро на Троєщину реально запустити до кінця 2020 року. 

А у планах Міністерства інфраструктури України будівництво наземного метро навколо Києва, що проходитиме через Троєщину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: