Лише третина пасажирів метро користується жетонами

Лише третина пасажирів метро користується жетонами

Найбільше пасажирів користуються карткою метро

Майже 70% пасажирів столичного метрополітену уже не користуються жетонами. Про це повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен».

В оплаті переважають: 

  1. Картка метро. При поповненні на 50 поїздок кожна коштує 4,5 грн. Після використання поїздок картку можна здати в касу та повернути заставну вартість.
  2. Банківська картка та мобільні додатки Google Pay та Apple Pay, що дозволяють провести оплату безпосередньо на жовтому турнікеті. 
  3. Картка киянина як пільговий соціальний інструмент.

У метрополітені закликають пасажирів економити час і кошти та оплачувати проїзд карткою.

Нагадаємо, із 14 липня 2018 року вартість проїзду у міському транспорті столиці зросте і складатиме від 6,3 грн – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн – за разову поїздку.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що для пільгових категорій громадян буде збережено безкоштовний проїзд. 

Мер заявив, що рішення щодо підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті економічно обґрунтоване. 

17 травня на Єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва стартувало громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

Проте, підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Києва до 8 грн з 14 липня можуть відстрочити, поки не запроваджено единий квиток.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: