Подорожчання проїзду у столичному транспорті можуть відкласти

Подорожчання проїзду у столичному транспорті можуть відкласти

Депутати вимагають незалежного публічного аудиту «Київського метрополітену» і «Київпастрансу»

Підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Києва до 8 грн з 14 липня можуть відстрочити. Про це стало відомо під час засідання комісії Київради з питань транспорту, де депутати проголосували за проект рішення про заборону підвищення тарифів до впровадження єдиного квитка і проведення незалежного публічного аудиту «Київського метрополітену» і «Київпастрансу».

«Поки не запроваджено єдиний квиток, тарифи повинні залишатися колишніми. За цей час необхідно провести аудит, що дасть розуміння реальних витрат на метро і наземний транспорт», - сказав автор проекту рішення депутат міськради Юрій Сиротюк.

Цей проект рішення повинна також розглянути бюджетна комісія. Якщо його підтримають, документ буде переданий на голосування до Київради.

Нагадаємо, із 14 липня 2018 року вартість проїзду у міському транспорті столиці зросте і складатиме від 6,3 грн – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн – за разову поїздку.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що для пільгових категорій громадян буде збережено безкоштовний проїзд. 

Мер заявив, що рішення щодо підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті економічно обґрунтоване. 

17 травня на Єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва стартувало громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

За даними КМДА, майже 80% рухомого складу громадського транспорту потребує заміни.

Читайте також матеріал «Главкома» Олексій Резніков: У Києві народ не бідний, але їздить у транспорті за ціною найнижчою у світі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: