Вчительку столичної школи, яка побила дитину з інвалідністю, звільнили

Вчительку столичної школи, яка побила дитину з інвалідністю, звільнили
Вчителька жорстоко поводилась із дитиною
Фото: скріншот із відео

Заступнику директора школи оголошено догану

Вчительку початкових класів школи № 58 Шевченківського району Києва, яка побила учня з аутизмом, звільнено з роботи. Про це повідомляє пресслужба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Після отримання інформації про інцидент Уповноваженим було надіслано запит до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

«У запиті Уповноваженим, зокрема, була висловлена вимога повідомити, яких заходів дисциплінарного впливу було вжито стосовно вчителя та поінформувати про проведену роботу щодо недопущення порушень прав дітей на гідне ставлення, захист від насильства та запобігання подібним випадкам у майбутньому. Наразі Уповноваженим отримано інформацію про те, що вчителя початкових класів було звільнено з обійманої посади за вчинення аморального поступку, не сумісного з продовженням даної роботи (відповідно до пункту 3 статті 41 Кодексу законів про працю України)», – йдеться в повідомленні.

Заступнику директора закладу освіти з навчально-виховної роботи оголошено догану.

Крім того, Управлінням освіти Шевченківської РДА порушено клопотання перед Департаментом освіти і науки КМДА про оголошення догани директору закладу освіти.

«Також повідомлено про проведення на початку навчального року 2021-2022 для педагогічних працівників психологічних тренінгів, навчання щодо попередження протиправних дій, проявів жорстокості та насильства в освітньому просторі», – додали в офісі омбудсмена.

Нагадаємо, нещодавно у соцмережі було оприлюднено відео, на якому зафіксовано, як вчителька інклюзивного класу навчального закладу №58 побила учня з інвалідністю. На кадрах видно, що жінка жорстоко хапає хлопчика, б'є його по обличчю і руках, а також різко смикає.

Як повідомлялося, в Україні проблема булінгу стала помітнішою. За два роки в суді розглянуто близько 600 справ. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

В українських школах часто фіксують випадки булінгу. В одній із територіальних громад Житомирського району підліток заради розваги булив на навчальних веб-платформах учителів, попередньо зламавши їх акаунти.

У Черкасах батьки учнів звинуватили вчительку молодших класів у булінгу. Дітей начебто обзивають, батьків шантажують. На Херсонщині школярі труїли 13-річну однокласницю, розсилаючи її інтимні фото.

На Сумщині вчитель креслення силою виштовхав ученицю з класу. Відео потрапило в соцмережі.

Київський молодіжний центр запускає спеціальний проєкт із протидії булінгу. Як зазначають ініціатори, проєкт розроблений для педагогів, батьків, психологів, а також учнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: