Загроза нападу РФ. Кличко заявив, що Київ готується до найгіршого сценарію

Загроза нападу РФ. Кличко заявив, що Київ готується до найгіршого сценарію
Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що влада робить усе, щоб максимально убезпечити киян
фото: пресслужба Віталія Кличка

Кличко розповів, як Київ готується до можливого вторгнення Росії

На тлі стягнення російських військ до кордонів України Київ створив і посилює Департамент муніципальної безпеки, щоб максимально убезпечити мешканців столиці в разі потреби. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2021 році.

«Безпека сьогодні – одне з ключових питань, яке турбує людей. Безпека в країні – коли до кордонів нашої держави триває стягнення російських військ. Безпека в місті – де кияни прагнуть і повинні почуватися спокійно. І ми, міська влада, робимо все від нас залежне, аби навіть найгірший сценарій розвитку подій не захопив столицю зненацька. Аби забезпечити і правопорядок на вулицях міста, і максимально убезпечити киян, якщо це буде потрібно», – сказав мер.

«Цього року ми створили і посилюємо Департамент муніципальної безпеки КМДА. Підготували проєкт міської цільової програми «Захисник Києва» для муніципальної підтримки територіальної оборони столиці на наступних три роки. Продовжуємо набір резервістів у 112 окрему бригаду територіальної оборони і вже збільшили її чисельність. Також збільшили чисельність «Муніципальної охорони» міста до 600 осіб», – розповів Кличко.

Мер нагадав, що з 2014 року, від початку російської агресії на сході країни, в Києві здійснюють відновлення споруд цивільного захисту.

«Сьогодні під постійним контролем перебувають майже 5 тисяч укриттів Фонду захисних споруд. І представники ЗМІ тиждень тому могли побачити, як готують укриття, як вони виглядають. Працює над цим Департамент муніципальної безпеки», – зазначив Кличко.

Нагадаємо, Кличко заявляв, що через загрозу нападу Росії Київ готується до надзвичайної ситуації.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: