Cонячна електростанція на Дніпропетровщині визнана «туристичним магнітом»

Cонячна електростанція на Дніпропетровщині визнана «туристичним магнітом»
Панелі Нікопольської СЕС займають 400 гектарів – це майже 560 футбольних полів

За даними ДТЕК, Нікопольська СЕС входить до п'ятірки найпотужніших в Європі сонячних станцій

Нікопольська сонячна електростанція увійшла до переліку «Туристичних магнітів Дніпропетровщини», мета якого – відшукати найцікавіші місця регіону та популяризувати мандрівки всередині країни. Про це повідомляє сайт ДТЕК.

Нікопольська СЕС цікава тим, що панелі займають площу 400 гектарів – це майже 560 футбольних полів. Станція розташована на рекультивованих землях відпрацьованого кар'єру з видобутку марганцевої руди. Має потужність 200 AC/246 DC МВт.

«Ми пропонуємо усім охочим в рамках програми «Мандруй Україною» і «Туристичні магніти Дніпропетровщини» під’їхати сюди, подивитися на дійсно системний великий інфраструктурний проект, подивитися, як генерується зелена енергія. Це підприємство є гарним прикладом того, що непридатні для сільського господарства землі теж можуть приносити користь – давати чисту енергію», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

За даними ДТЕК, Нікопольська СЕС входить до п'ятірки найпотужніших в Європі сонячних станцій, а загальний обсяг інвестицій у будівництво Нікопольської СЕС склав €193 млн.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: