Нардеп про розслідування Bihus.info: переписка фігурантів не відповідає реальному змісту листування

Нардеп про розслідування Bihus.info: переписка фігурантів не відповідає реальному змісту листування
Голова ТСК із розслідування розкрадань в Збройних Силах України Іван Вінник

Вінник написав листа Луценку з проханням надати доступ членам ТСК до матеріалів експертизи телефонів і до повного тексту всіх розмов

Переписка фігурантів у розслідуванні Bihus.info не відповідає реальному змісту листування. Про це в коментарі журналістам наголосив народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка», голова ТСК із розслідування розкрадань в ЗСУ Іван Вінник.

«Високий резонанс в суспільстві викликали листування в месенджерах між окремими фігурантами, зокрема, Жуковим, Рогозою, з окремими посадовими особами, які займали важливі державницькі позиції в системі управління сектора безпеки і оборони, зокрема, з керівником «Укроборонпрому» Павлом Букіним», - розповів він.

Нардеп зазначив, що з метою з’ясування всіх фактів, він написав листа Генеральному прокурору Юрію Луценку з проханням надати доступ членам ТСК до матеріалів експертизи телефонів і до повного тексту всіх розмов, які зафіксовані в порядку кримінального провадження між фігурантами.

«Ми роздрукували всі слайди, які були наявні в дослідженнях Bihus.info, і порівняли діалоги з цих слайдів з реальними експертизами і реальними переписками, які були витягнуті з телефонів, що забрали під час слідства»,- зауважив голова ТСК.

«На останньому засіданні Комітету я прозвітував щодо змісту цих розмов і можу стверджувати, що висновки і резонанс цього журналістського розслідування був спричинений окремими слайдами переписки – іх насправді немає в наявності в месенджерах, вилучених у Жукова і Рогози. Конкретно можу стверджувати, що переписка Жукова с директором концерну «Укроборонпрому» Павлом Букіним, як це висвітлено у Бугуса з натяком на якісь корупційні оборудки, розкрадання, тощо, насправді не відповідає реальному змісту переписки. І якщо повертатися до реального змісту переписки, то Жуков набивався на зустріч з Павлом Букіним, а той де-факто ігнорував його.

Підводячи риску в цій справі, ми будемо наполягати на тому, аби люди, які дозволили собі красти під час війни у ЗСУ, прямо чи опосередковано, мають понести адекватне покарання»,- резюмував Вінник.

Раніше Вінник заявив, що обвинувачення у журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній сфері  базуються на неіснуючих телефонних розмовах.

Нагадаємо, 25 лютого в ефірі програми «Наші гроші» вийшло журналістське розслідування про корупцію в державному концерні «Укроборонпром», де фігурують Олег Гладковський та його син Ігор.

Видання Bihus.info заявило, що усі слідчі органи, включно з НАБУ, зливали справи стосовно Гладковського за хабарі.

На час розслідування перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський склав з себе повноваження, а згодом, 4 березня, президент Петро Порошенко звільнив його із займаної посади.

7 березня суд арештував чотирьох екс-службовців «Спецтехноекспорту». Проте наступного дня директор та двоє екс-службовців «Спецтехноекспорту» вийшли під заставу із СІЗО.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Встановлено розміри виплати грошової допомоги учасникам бойових дій та Революції Гідності
Встановлено розміри виплати грошової допомоги учасникам бойових дій та Революції Гідності
Слабкий президент буде дорівнювати капітуляції на умовах Путіна
Уявіть, чи бачите ви свого кандидата в ролі головнокомандувача, здатного зберегти Україну
Петро Порошенко має підтримку в ЄС 
Нардеп від БПП розповів, якого кандидата у президенти підтримує ЄС
 Bayaraktar TB2 виконав бойове завдання, точно знищивши цілі на Житомирському полігоні
З військового аеродрому Старокостянтинова стартував ударний безпілотник Bayaraktar TB2 (ФОТО)
До Збройних сил України надійшла чергова партія озброєння та військової техніки
До Збройних сил України надійшла чергова партія озброєння та військової техніки
ОТРК «Точка-У» призначений для знищення скупчень живої сили противника і техніки, штабів і складів із боєприпасами та пальним
Українські військові провели тренування із ракетним комплексом «Точка-У» (відео)
 Засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо фактів розкрадання у Збройних Силах України
У БПП знайшли винних в окупації Криму та частини Донбасу
 Переносний протитанковий ракетний комплекс  Javelin вже перебуває на озброєнні ЗСУ
США готові продати Україні ще більше Javelin – Волкер
 Команда навчально-тренувальної місії Unifier збройних сил Канади
Канада на три роки продовжила місію з підготовки Збройних сил України
Дата публікації новини: