Оманський скандал. Лещенко став на захист президента, якого підозрюють у таємній зустрічі з ФСБшником

Оманський скандал. Лещенко став на захист президента, якого підозрюють у таємній зустрічі з ФСБшником
Сергій Лещенко став на захист Зеленського, якого підозрюють у таємній зустрічі з ФСБшником

Патрушев не має відношення до політики в українському векторі, запевняє Лещенко

Екснардеп Верховної ради, колишній журналіст Сергій Лещенко, який нещодавно був призначений головою комітету з питань комплаєнса і антикорупції акціонерного товариства «Укрзалізниця»став на захист президента Володимира Зеленського якого підозрюють у таємній зустрічі з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, журналісти «Схеми» з'ясували, що ймовірно секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев прилітав у місто Маскат в Омані, коли там перебував президент України Володимир Зеленський.

«Про критичне мислення. При всій повазі, але якщо ти хочеш провести секретну зустріч з Патрушевим, то навряд чи будеш потім повертатися додому його бортом. І Патрушев не має відношення до вироблення політики в українському векторі - цим на той момент вже багато місяців займався Дмитро Козак. А замовний чартерний літак як доказ не працює. За великим рахунком, це таксі, тільки не на дорозі, а в небі. Кого він везе до тебе і кого повезе після, не знає ніхто. В даному випадку бронь на переліт з Оману до Києва робилася вже після прильоту літака в Оман з Москви. І очевидно, що в умовах термінового повернення президента до Києва брали той борт, який був доступний, у якого був найближчий слот на виліт з Оману і коридор до України. Поставте експеримент - коли будете сідати в таксі або Убер, дізнавайтеся, хто на ньому приїхав до вас і звідки», - написав Лещенко.

Та більшість користувачів соцмережі не повірили словам колишнього нардепа.

«А чому Зеленський чекав 19 годин після того, як його офіс написав, що він повертається в Україну? Що він увесь цей час робив? Чому він досі цього не пояснив? І за чиї гроші літав?», - задають питання українці. 

Нагадаємо, на прощання Андрій Богдан офіційно відповів, що поїздка президента Володимира Зеленського до Султанату Оман не була офіційним візитом, не мала офіційного статусу, здійснювалася з приватною метою і за власні кошти.

Раніше Державне управління справами надало відповідь на запит «Главкома», що не здійснювало оплату витрат і не забезпечувало організацію перевезення повітряними суднами державіаційного підприємства «Україна» президента Володимира Зеленського до Оману у січні 2020 року.

Крім цього, Міністерство закордонних справ України на запит «Главкома» про те, чи було долучене МЗС до підготовки візиту глави держави до Оману інформацію не надало. В міністерстві лише повідомили про відправлення нашого запиту до Офісу президента.

Як повідомлялося, вранці 5 січня президент Володимир Зеленський з родиною залишив Україну і без розголосу поїхав відпочивати в Оман. Там Зеленський відпочивав на узбережжі Оманської затоки поблизу столиці країни – міста Маската.

Проживав президент в п’ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel. Цей готель – один з найрозкішніших в Омані. Вартість однієї ночі доходить до 4000 євро (якщо жити в президентському люксі).

9 січня Зеленський повернувся з Оману на бізнес-джеті. Журналісти перевірили дані прибуття літака в аеропорт Жуляни, і визначили що рейсом з Маскату в 2:37 ночі прибув літак Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000, з хвостовим номером 9H-VJN. 

Вартість оренди такого чартера може складати від 8.5 до 10 тис. доларів США за годину. Лише за чистий час перельоту з Маскату у Київ довжиною 7.5 годин, Зеленський мав заплатити від 63 до 75 тисяч доларів.

До відома, Зеленський досі не задекларував свій відпочинок в Омані, як і перельоти чартерами.

Також нардеп Олексій Гончаренко звернувся до НАЗК із повідомленням про правопорушення Зеленського. Він же вимагає від Зеленського задекларувати поїздку до Оману

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: