Енергетики назвали область, яка поки не може повернутися до графіку відключення світла

Енергетики назвали область, яка поки не може повернутися до графіку відключення світла
Області не вистачає доступної потужності
фото з відкритих джерел

Станом на 17 січня ДТЕК Одеські електромережі отримали розпорядження на обмеження споживання електроенергії

Після останнього удару Росії по об'єктах енергетичної інфраструктури України в Одеській області досі зберігається суттєвий дефіцит електроенергії. Про це повідомляє ДТЕК.

За словами ДТЕК, в результаті російської атаки «Укренерго» зменшила кількість електроенергії, яку може використати Одеська область.

«Станом на 17 січня ДТЕК Одеські електромережі отримали розпорядження на обмеження, які складають половину нормального споживання області», – пояснили в компанії.

В компанії також підкреслили, що майже половину всієї доступної електроенергії використовує критична інфраструктура, до якої не застосовуються відключення.

«За таких умов дотримуватись графіків неможливо, оскільки не вистачає доступної потужності. Тому в області продовжують діяти екстрені відключення», – сказали в ДТЕК.

В компанії наголосили, що наразі енергетики працюють над стабілізацією ситуації, щоб якомога швидше повернутись до прогнозованих графіків відключень, проте до графіків Одеська область зможе повернутись лише тоді, коли зменшиться дефіцит, а «Укренерго» матиме змогу надати більші ліміти споживання.

Енергетики назвали область, яка поки не може повернутися до графіку відключення світла фото 1

Нагадаємо, гендиректор Yasno спрогнозував, коли Київ може довернутись до стабілізаційних графіків.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що ситуація з графіками відключень електроенергії поступово поліпшується.

Читайте також: Ціллю російського терору 14 січня були електростанції: деталі від «Укренерго»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: