Молодий борець Новіков, який замінив Беленюка, став чемпіоном Європи (відео)

Молодий борець Новіков, який замінив Беленюка, став чемпіоном Європи (відео)
Семен Новіков показав, що готовий замінити Жана Беленюка хоч зараз
Федерація греко-римської боротьби України

Харків’янин Семен Новіков додав до двох титулів чемпіона світу серед молоді золото дорослого Євро

23-річний український борець Семен Новіков став чемпіоном Європи з греко-римської боротьби, який стартував вчора в італійській столиці Римі.

Почав турнірний шлях у ваговій категорії до 87 кг Семен з перемоги 9:0 над іспанцем Хесусом Ґаскою.

Потім була звитяга 7:2 над дворазовим чемпіоном світу Метеганом Базаром із Туреччини.

У півфіналі Семен зійшовся ще з одним топовим конкурентом – молодим росіянином Алєксандром Комаровим, який по два рази вигравав чемпіонати світу і Європи серед кадетів і юніорів. Та й взагалі на кадетсько-юніорському рівні Комаров наразі практично непереможний.

Зрештою, Новіков, який виграв два останніх чемпіонати світу серед молоді до 23-х років, теж давно стукає в двері еліти світової боротьби, але має сильного внутрішнього конкурента – чинного чемпіона планети й континенту Жана Беленюка. Та оскільки нинішній нардеп римське Євро пропускає, бо має інший графік підготовки до Олімпіади, свій шанс серед дорослих нарешті отримав Новіков. І скористався ним блискуче. Комарова харків’янин переміг 6:3.

Щойно у фінальній сутичці Семен здолав 7:1 угорця Віктора Льорінца, якого Беленюк переміг у фіналі останнього чемпіонату світу. При цьому виграв Новіков значно переконливіше. Перший бал він здобув, вислизнувши з захоплення суперника і перевівши його в партері, а остаточно зняв питання про переможця, поваливши Льорінца зі стійки на килим і провівши накат. Яскрава перемога, достойна чемпіонського звання!

Нагадаємо, що трохи раніше бронзу на чемпіонаті Європи у Римі виграв інший українець, представник вагової категорії до 63 кг Ленур Теміров.

Через 15 хвилин за бронзу у ваговій категорії до 130 кг боротиметься киянин Микола Кучмій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: