Український гімнаст виконав два унікальних елементи, які назвали його іменем (відео)

Український гімнаст виконав два унікальних елементи, які назвали його іменем (відео)
Петро Пахнюк виконав елементи, які наразі ніхто повторити не здатен
Світлина - Instagram Петра Пахнюка

Петро Пахнюк вразив на етапі Кубка світу в Сомбатхеї

На етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики в угорському Сомбатхеї, який відбувся на початку жовтня, український гімнаст Петро Пахнюк  вразив не тільки любителів виду спорту, а й досвідчених суддів, виконавши у вправах на брусах два нові елементи неймовірної складності, які ж й видумав. У кваліфікації Петро виконав елемент «сальто вперед з плечей у плечі». У фіналі Пахнюку вдався елемент «сальто вперед з плечей у вис». Обидва компоненти – найвищої групи F, тобто найвищої категорії складності.

Міжнародна федерація гімнастики назвала нові елементи іменем Пахнюка.

Зауважимо, що в Сомбатхеї Петро виграв змагання у вправах на брусах і став третім у вільних вправах.

Киянину Петру Пахнюку – 28 років. У 2013-му, ставши срібним призером Всесвітньої універсіади, він пристав на пропозицію Азербайджану і змінив громадянство. Найбільшим досягненням спортсмена у складі збірної Азербайджану стала бронзова медаль перших Європейських ігор у командних змаганнях разом зі ще одним українцем Олегом Степком та Ельдаром Сафоровим.

Зрештою, після невдалого виступу на Олімпіаді-2016 (34-те місце) Пахнюк повернув українське громадянство і вже під нашим стягом став срібним призером чемпіонату Європи-2019 у вправах на брусах і бронзовим Європейських ігор-2019 у вільних вправах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: