Збірна України з тенісу передасть $1 млн біженцям

Збірна України з тенісу передасть $1 млн біженцям
Українки достойно зіграли проти суперниць із США на Кубку Біллі Джин Кінг
фото: facebook.com/UkrainianTennisFederation

Гроші підуть для українців, які опинилися у важкому становищі через війну

У середині квітня жіноча збірна України достойно зіграла проти суперниць із США на Кубку Біллі Джин Кінг. Перед матчами українських тенісисток вдалось зібрали для України кругленьку суму. Про це повідомила Федерація тенісу України.

Організатори Кубку Біллі Джин Кінг перед матчами українок запустили фонд «TennisPlaysForPeace» (з англійської – «Теніс грає заради миру») на підтримку України, яка воює проти Росії, яка й розв'язала цю війну. Завдяки спільним зусиллям вдалось зібрати $1 млн.

Саме така сума піде на потреби українських біженців, які вимушено через війну покинули рідні домівки.

«Кошти за цією програмою будуть спрямовані на забезпечення притулку, харчування та води для біженців, охорони здоров'я та психологічної підтримки переселенців, доступ до економічної та освітньої допомоги, а також багатьох інших програм для українців, які опинилися у важкому становищі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що честь України на корті захищали Катаріна Завацька, Даяна Ястремська, Людмила та Надія Кіченок. Дівчата ледь не створили сенсацію. Українки були близькі до того, щоб за очними зустрічами перемогти американок.

Завацька та Ястремська спершу програли стартові матчі, але потім реабілітувались в очах українських прихильників. Все вирішувалось у парному розряді. На жаль, дует Людмили Кіченок та Даяни Ястремської поступився парі у складі Ейжі Мухаммад та Джессіки Пегули.

Нагадаємо, тенісисти із Росії та Білорусі будуть усунені від найпрестижнішого турніру світу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: