Андрій Шевченко: До збірної будуть приїжджати тільки мотивовані гравці

Андрій Шевченко: До збірної будуть приїжджати тільки мотивовані гравці
Андрій Шевченко
Фото Павла Кубанова

Головний тренер національної команди України поділився враженнями від початку збору

Збірна України напередодні розпочала підготовку до останніх матчів у нинішньому сезоні – зі Словаччиною та Туреччиною.

У вівторок, 13 листопада, перед відкритим тренуванням збірної України на НСК «Олімпійський», наставник «синьо-жовтих» Андрій Шевченко провів прес-конференцію для представників ЗМІ.

Про майбутні матчі

«Ці два матчі дуже важливі. Ми спеціально підбирали склад, робили акцент на молодих футболістах. Багато з них були викликані до національної команди, ми бачимо їхню перспективу. Дехто отримав аванс. Багато хто добре зарекомендував себе у чемпіонаті країни. Коли ще їм буде наданий такий шанс – себе показати», - розпочав він.

«Закінчується рік, турнірні завдання ми вже вирішили. Ми йдемо на певні ризики, даючи шанс молоді, адже у них немає досвіду гри на такому рівні. Будемо давати можливість по максимуму розкрити свій талант у цих іграх», - додав наставник.

Про молодих гравці у збірній

«У молодих є шанс, а як вони ним скористаються – це інше питання. У них є талант, вони мають шанс, а наше завдання допомогти їм розкритися», - продовжив Шевченко.

«Кожен гравець, якого ми запрошуємо, має шанс вийти на поле. Андрій Лунін теж, як і всі три воротарі, має шанс вийти. А вирішувати будемо безпосередньо перед грою», - резюмував тренер.

«Багато хто з молодих гравців, які виступали за молодіжну збірну, отримали шанс проявити себе. Швед добре проявив себе і там, і у клубі. Сьогодні це його перший виклик, подивимося, можливо, трохи змінимо його позицію на полі. Я знаю, як ми можемо його використовувати», - зазначив наставник.

Про мотивацію футболістів

«До збірної будуть приїжджати тільки мотивовані гравці. Вони повинні бути готові вийти на поле, як в основному складі, так і у будь-який інший час матчу. Тільки такою повинна бути мотивація. З футболістами, які будуть приїжджати і чекати, поки їх випустять в основі, нам буде працювати важко», - різко відповів Шевченко.

--24-min
Фото Павла Кубанова

Про перенесення матчу зі збірною Туреччини з Дніпра в Анталію

«Перенесення матчу було пов'язане з певними проблемами. І Федерація чітко пояснила свою позицію. Цей матч був запланований в Україні. Рішення вже прийнято – будемо грати у Туреччині. Я не бачу тут якихось помилок», - зауважив він.

Про майбутній відбір на Євро-2020

«Що стосується Євро-2020, спочатку треба дочекатися жеребкування. Гарантую, що ні в кого з гравців думок, що є можливість вийти на Євро через Лігу націй, не буде», - розповів своє бачення тренер збірної.

Про візит в Україну Паоло Мальдіні

«Це був приватний візит, не пов'язаний із футболом. Ми зустрілися, поспілкувалися. Паоло приїхав, відвідав командний захід. Нам усім було приємно», - підсумував Шевченко.

Нагадаємо, поєдинок зі збірною Словаччини у груповому раунді Ліги націй підопічні Андрія Шевченка проведуть 16 листопада, а контрольний матч із Туреччиною – 20 листопада.

За матеріалами сайту ФФУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: