«Будівельник» розгромив «Хімік» у центральному матчі тижня баскетбольної Суперліги

«Будівельник» розгромив «Хімік» у центральному матчі тижня баскетбольної Суперліги
Фото ФБУ

Чинні чемпіони України просто не залишили шансів віце-чемпіонам з Южного

Ще півроку тому протистояння «Будівельника» та «Хіміка» прикрашало фінальну серію плей-офф чемпіонату Суперліги з баскетболу. Тоді у впертій боротьбі титул чемпіона здобув київський клуб.

Очікувалося, що і цього сезону за титул змагатимуться ці два колективи. Але склалося по-іншому. Кияни вилетіли на ранній стадії з Ліги чемпіонів, що позначилося на виступах у чемпіонаті – три поразки у 13-ти зустрічах до поєдинку з «Хіміком». А южненці взагалі провалили старт турніру, а також вилетіли з групового етапу Кубку Європи FIBA, здобувши єдину перемогу тільки в останньому турі. У внутрішній першості «хіміки» до цього моменту виграли лише шість поєдинків з 11-ти.

Але принциповості протистояння між «Будівельником» і «Хіміком» аж ніяк не втратило. Кияни переслідують беззаперечного лідера – БК «Дніпро», у якого лише одна поразка. Водночас, южненці відчайдушно намагаються відіграти втрачене та вийти бодай на третє місце турнірної таблиці, щоб уникнути зустрічі з тим же «Дніпром» уже на стадії 1/2 фіналу плей-офф.

017-8643-1015x1028

Фото ФБУ

«Будівельник» активніше почав гру, і Сандул з Дугатом уже на першій хвилині забезпечили команді перевагу. Гості зусиллями Павлова та Еріенса зрівняли рахунок, але точний триочковий від Сандула почав ривок киян, під час якого Анісімов протягом кількох хвилин набрав шість очок і встановив на табло рахунок 13:7.

Петров і Марченко спробували зменшити оберти господарів, але Дугат та Анісімов були нестримними. А точні кидки Крутоуса та Зотова з-за дуги взагалі поставили «зелено-білих» у незручне становище. Оговтатися «Хімік» у першій половині так і не зміг, пропустивши ще від Брістола та Зотова. Віталій і встановив остаточні цифри на табло за підсумками першої 10-хвилинки – 29:17.

Другий відтинок гри вийшов не таким результативним. За перші дві з половиною хвилини команди на двох набрали лише чотири бали. А надалі гості знову нічого не могли протиставити Анісімову, якому часто асистував Отверченко. Крім того, вдало на підбираннях діяв Дугат. Він за першу половину набрав майже стільки ж відскоків, скільки баскетболісти «Хіміка» всією командою.

Наприкінці чверті южненці зусиллями Павлова, Антипова та Мальчевського скоротили відставання, яке по ходу цього відтинку досягало навіть «-19». Але 14 очок Анісімова та провал гостей на відскоках дозволяли «Будівельнику» спокійно тримати перебіг гри у своїх руках – 47:32.

017-8402-1015x1170

Фото ФБУ

А питання про переможця зустрічі на старті третьої чверті зняли Анісімов і Сандул, довівши перевагу своєї команди до 20 балів – 54:34. Протягом наступних хвилин «Хіміку» вдалося дещо скоротити відставання, але останнє слово у цій 10-хвилинці було за Дроздовим та Отверченком. 64:43 – і шансів врятувати поєдинок проти чемпіона у віце-чемпіона вже точно не було.

«Хімік» у завершальній чверті вирішив зробити ставку на дальні кидки, але цей компонент у команди гостей у цьому матчі був далекий від ідеального. Господарі також не особливо вже поспішали вперед, розуміючи, що перемога вже від них нікуди не подінеться. Але у підсумку кияни ще й збільшили свою перевагу – 82:56.

Отож, «Будівельник» здобув розгромну домашню перемогу над «Хіміком». Незважаючи на те, що всі називали цей поєдинок центральним цього тижня, інтриги у ньому не вийшло. Київський клуб продовжує погоню за «Дніпром», а южненці зазнали вже шостої поразки від старту чемпіонату.

Суперліга України з баскетболу

Чоловіки

«Будівельник» (Київ) – «Хімік» (Южне) – 82:56 (29:17, 18:15, 17:11, 18:13)

«Будівельник»: Анісімов - 23, Сандул - 14 + 7 підбирань, Отверченко - 10 + 6 передач, Брістол - 9 + 8 підбирань, Дугат - 8 + 7 підбирань, Зотов - 7, Крутоус - 7, Дроздов - 4.

«Хімік»: Павлов - 16, Еріенс - 9, Мальчевський - 9, Антипов - 7, Петров - 6 + 13 підбирань, Колтер - 6 + 7 передач, Марченко - 2, Сидоров - 1.

Ярослав Твардовський, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: