Київська стіна як загроза Риму зі Сходу. «Лаціо» – «Динамо». Огляд ЗМІ

Київська стіна як загроза Риму зі Сходу. «Лаціо» – «Динамо». Огляд ЗМІ
Фото ФК «Динамо»

Італійські ЗМІ захоплюються грою Циганкова та стверджують, що у Києві «Лаціо» буде дуже важко

В межах другого за престижністю європейського клубного турніру Ліги Європи в столиці Італії Римі відбувся важливий для українських вболівальників матч. Місцевий «Лаціо» приймав київське «Динамо». Гра на «Стадіо Олімпіко» принесла чотири голи. Нічия 2:2 – прийнятний результат перед домашнім поєдинком.

«Главком» не полінився «пройтися» по ЗМІ Італії, щоб зрозуміти про матч, який відбувся напередодні, та настрої журналістів більше.

Журналісти Repubblica поєдинок у Римі прокоментували стримано, проте в словах кореспондентів видання відчуваються нотки захоплення грою українського колективу.

11_08

«…Хацкевич, як спершу здалося, вибрав гібридну тактичну побудову типу 4-2-3-1, яка насправді виявилася динамічними 4-4-1-1. Проте, перш за все, гра гостей була побудована на тому, щоб нейтралізувати Мілінковича-Савича, а на флангам головна роль була відведена Морозюку на правому «крилі» й Пиваричу зліва. Можна зробити висновок, що гра флангами «Лаціо» не вдалася. Тим паче, що Бурда, дебютант Ліги Європи, зміг «закрити» Іммобіле. Рух та енергія українців нівелювали сильні якості команди Індзагі… Нам були потрібні якості, які Індзагі й усі ми звикли отримувати від Мілінковича-Савича, проте він отримав такий рівень спротиву, який і в Італії не часто можна побачити. Йому було важко без простору. Можливо, це був його найгірший матч за римлян… Матч завершився справедливими 2:2 між командами, які на початку були «заточені» на таку гру, яка здебільшого дозволяла забезпечувати контроль м’яча, проте несподівано почали втрачати концентрацію. І все це сталося у другому таймі, після абсолютно збалансованої першої частини матчу…»

Відома на увесь світ Gazzetta dello Sport в розрізі аналізу матчу більшу увагу приділила діям господарів.

12_08

«…Коли буде проходити матч-відповідь, гравці «Динамо» будуть землю гризти, щоб захистити досягнутий результат 2:2. Проте чвертьфінал Ліги Європи все ще знаходиться для «Лаціо» в зоні досяжності. Головне – не повторити в Києві тих помилок, які призвели до пропущених м’ячів… Іммобіле та Феліпе Андерсона недостатньо. Протягом десяти хвилин у другому таймі команда Сімоне Індзагі змогла відігратися й повести в рахунку, проте після точного удару Мораеса на 79-й хвилині «Лаціо» перебуває в невигідному становищі… Українці покидають Рим з цінним рахунком 2:2 в якості нагороди за старання… Індзагі вирішив скоротити ротацію, в оборону повернувся Воллас. В середній лінії ми побачили Басту й Мурджа, а попереду Іммобіле допомагав бразилець Андерсон… Схоже, що не всі рішення тренера господарів були вдалими. В першому таймі команда Індзагі атакувало, проте не могла завдати вирішального точного удару – «Динамо» стояло біля своїх воріт справжньою стіною… В другій половині вдалося більше в атаці, проте дала маху оборона…»

Сайт авторитетного журналіста Джанлуки Ді Марціо, який має однойменну назву Gianlucadimarzio, про гру написав у історично-філософському ключі, проте й розставити футбольні акценти не забув. Велику увагу автор приділив кращому гравцю в складі нашого клубу.

13_02

«…Колись Римська Імперія не раз насторожено дивилася на Схід… Цього разу ми говоримо про футбол, проте на ділі маємо на увазі все ту ж концепцію, а саме – ми повинні з острахом думати про ту загрозу, яка йде зі Сходу. Й на вітер, який вона несе. Це льодяний, такий вітер, який може пронизувати до болю – це дуже неприємні відчуття... Як два ляпаси від «Динамо». Як гра п’ятою Циганкова, 21-річного (тут італійські колеги трохи помилилися, адже Віктору наразі 20, а 21 виповниться 15-го листопада – примітка «Главкома») студента, який вивчає фізичну культуру. Це окрема історія: він народився в Ізраїлі, у 12 років отримав відмову від «Шахтаря» після дводенного перегляду (не зовсім так – за словами самого Віктора, з табору «Шахтаря» він поїхав за власним бажанням – примітка «Главкома»). Відмінний студент на прізвисько «рудий» через колір волосся. За словами інсайдерів, «у нього є такий же голод, як у Шевченка». Всього чотири слова: майбутнє національної збірної України. Він з’явився разом з вітром і наніс тонкий удар кинджалом по команді Індзагі... Жуніор Мораес в минулому році їздив грати в «Тяньцзинь» з Каннаваро та Пато – цей хлопець опинився на Сході іще далі. Він не зміг себе проявити, повернувся в «Динамо» й дав достойну відповідь, коли отримав новий виклик: сім голів в межах Ліги Європи й чотири у національному  чемпіонаті… Тепер «Динамо» чекає «Лаціо» в фортеці «Олімпіко» (вочевидь, так автор назвав головну арену України НСК «Олімпійський» – примітка «Главкома»). Тільки вже не в Римі, а у Києві. «Столичні» збіги. Українці вдома непереможні: 13 перемог та п’ять нічиїх. Вони йдуть другими в таблиці, тому їм нема чого втрачати… До слова, Іммобіле на останніх секундах завдав удару, який прийняла на себе стійка. Можливо, це вітер вплинув на м’яч…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Микола Морозюк. Фото ФК «Динамо»
Капітан «Динамо»: За рахунок таких ігор, як з «Лаціо», і можна зростати
Домагою Віді у цьому протистоянні розбили голову
«Динамо» - «Янг Бойз»: футбольний вечір зі смаком крові у Києві (фоторепортаж)
«Динамо» побило антирекорд відвідуваності в цьому сезоні на матчах єврокубків
«Динамо» побило антирекорд відвідуваності в цьому сезоні на матчах єврокубків
Морозюк: Самі не можемо зрозуміти до кінця, чому пропускаємо у перших таймах (відео)
Морозюк: Самі не можемо зрозуміти до кінця, чому пропускаємо у перших таймах (відео)
Денис Бойко. Фото ФК «Динамо»
Воротар «Динамо» розповів, чого не вистачило киянам, щоб перемоги «Лаціо»
Ліга Європи. «Динамо» не обіграло АЕК, але пройшло далі, «Наполі» вибуває. Інші матчі 1/16 фіналу
Ліга Європи. «Динамо» не обіграло АЕК, але пройшло далі, «Наполі» вибуває. Інші матчі 1/16 фіналу
На НСК «Олімпійський» підвищать заходи безпеки на матчі «Динамо» - «Скендербеу»
На НСК «Олімпійський» підвищать заходи безпеки на матчі «Динамо» - «Скендербеу»
Фото: ФК Динамо
«Динамо» - в топ-5 найрезультативніших команд Ліги Європи
Динамівець Микола Морозюк відбирає м'яча у суперника
«Динамо» у Києві не змогло обіграти «Янг Бойз» у Лізі Європи
Дата публікації новини: