Ліга Європи. «Динамо» - «Яблонець» - 0:1. «Біло-сині» зганьбилися в останньому матчі року

Ліга Європи. «Динамо» - «Яблонець» - 0:1. «Біло-сині» зганьбилися в останньому матчі року

Кияни завершили 2018 рік сенсаційною поразкою

І хоча матч 6-го туру Ліги Європи сезону-2018/19 з «Яблонцем» уже нічого не вирішував для «Динамо», гравці та тренери київського клубу зауважували, що будуть грати на перемогу, щоб на мажорній ноті завершити осінню частину сезону.

«Біло-сині» стримали слово, і з перших же хвилин заграли активно. Господарі, очевидно, дуже розраховували на швидкий гол, аби почувати себе спокійніше. Однак до завершального удару у стартові хвилини у виконанні «динамівців» не дійшло. Натомість, перша ж атака чеської команди завершилася... голом. Банальна подача від кутового прапорця, і захисники киян втратили на дальній стійці Долежала, який спокійно вистрибнув і пробив повз Бущана, який замінив у стартовому складі Бойка.

«Динамо», висловлюючись боксерською термінологією, опинилося у нокдауні. І вже за три хвилини мало програвати 0:2. Кендзьора віддав незрозумілий пас назад на Бущана, який перехопив усе той же Долежал. Георгій намагався винести м’яч ногою, проте влучив точно у нижню кінцівку футболісту «Яблонця». Усі очікували, що ісландський рефері вкаже на 11-метрову позначку, але той показав жовту картку нападнику за симуляцію. Чесно кажучи, арбітр відверто помилився, адже пенальті був чистий...

Щодо гри українського колективу, то футболісти чомусь постійно поспішали протягом першого тайму. Намагалися дуже швидко вийти у контратаки, хутко віддати пас кудись уперед. Усе це призводило до того, що команда втрачала м’яч – браку у столичної команди було надзвичайно багато. За перші 45 хвилин підопічні Олександра Хацкевича лише одного разу влучили в отвір воріт Груби.

А от у Бущана роботи вистачало. Воротар киян записав у свій актив мінімум два сейви. Особливо красивим був стрибок після удару Йововича – Георгій перевів м’яч на кутовий. Тому «Яблонець» цілком заслужено пішов на перерву, маючи перевагу в один гол. «Динамо» не зробило нічого, щоб змусити суперників нервувати. Зате схопилися за голови у компенсований час прихильники «біло-синіх», коли Бурда неточним пасом вивів на «побачення» з Бущаном Йововича. Останній бити сам не став, а віддав на Долежала. І знову у стрибку врятував свою команду Бущан.

duuk18dwwaabloc

У перерві «динамівці» отримали додаткові вказівки від тренерів, і знову розпочали тайм активно. При цьому знову ледь не пропустили. Захисники не приглянули за ривком Храмости, і той вийшов на ударну позицію. На щастя «біло-синіх», він пробив з меж штрафного майданчика над воротами.

Надалі ж «Динамо» нарешті повністю захопило ініціативу та почало бути схожим саме на себе. Хоча, помилки все ж залишалися, проте вже не такі значні. Перший дзвіночок пролунав біля воріт гостей після непоганої комбінації, яку завершував Шапаренко. Через деякий час Кендзьора, мабуть, все ж подавав, а вийшов удар. І Груби у стрибку відвів загрозу.

На 60-й хвилині Хацкевич вирішив вчинити не у своєму консервативному стилі – випустив дебютанта єврокубків Цитаішвілі замість Шапаренка. І молодий «динамівець» відразу створив момент для Бєсєдіна. На жаль, Артем, зігравши на випередження, з кількох метрів пробив у стійку воріт. Також наставник господарів випустив і Дуелунда. Міккелю судилося у цьому матчі зіграти лише 10 хвилин, після чого він отримав травму в епізоді, коли намагався пробити.

Кияни не зупинялися, але з кожною хвилиною поле, на якому добу тому зіграли «Шахтар» і «Ліон», ставало все гірше. «Яблонець» же фактично не виходив зі своєї половини поля. А якщо такі виходи і були, то вони швидко завершувалися – чехам потрібно було втримати свої ворота у недоторканності, а не бігти стрімголов уперед.

Зрештою, у «Динамо» було ще кілька ударів, з якими впорався Груби. Та їх виявилося замало, щоби зрівняти рахунок. Отож, кияни знову не змогли пройти груповий етап Ліги Європи без поразок, хоча мали всі передумови для цього. Причини потрібно тепер шукати у собі та працювати на зборах з подвійною силою. В 1/16 фіналу «біло-сині» все ж потрапили, але гра залишає бажати кращого і надалі...

Ліга Європи з футболу сезону-2018/19

Матч 6-го туру

«Динамо» (Київ, Україна) – «Яблонець» (Чехія) – 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 – Долежал (10)

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Циганков, Вербич, Шапаренко (Цитаішвілі, 60), Бєсєдін (Дуелунд, 66; Андрієвський, 76).

«Яблонець»: Груби, Голеш, Говорка, Лішка, Ганоушек, Гюбшман, Кратохвіл (Бржечка, 89), Травнік, Йовович (Соболь, 79), Храмоста (Акоста, 70), Долежал.

Попередження: Долежал (13), Кадар (28), Говорка (88), Вербич (90), Голеш (90+2).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: