Олександр Алієв: Усі знають, що я вже більше зосереджений на тренерській діяльності

Олександр Алієв: Усі знають, що я вже більше зосереджений на тренерській діяльності
Олександр Алієв

Екс-гравець «Динамо» розповів про свою кар'єру футболіста, що у ній не склалося, й анонсував остаточний перехід на тренерську роботу

Олександр Алієв у програмі «От души в душу» розповів про дисципліну у «Динамо», які були його найбільший штраф і найбільші преміальні, над ким знущався у київському клубі.

Також колишній футболіст збірної України, «Динамо» та московського «Локомотива» пригадав, чи міг поїхати грати у Європу, що не вийшло у кар’єрі та багато іншого.

Про найбільший штраф у кар’єрі

«Ну, найбільший штраф був 100 тисяч доларів. Коли ми програли у Харкові «Шахтарю» у фіналі Кубка України. 0:2 ми програли. Михайлович (Ігор Суркіс - примітка «Главкома») зайшов після матчу у роздягальню, і мене з Мілевським оштрафував на 100 тисяч доларів. За що? Ми випили тоді з Артемом напередодні. Так, випили... У Києві тоді все було під Суркісом. Нас зупинила ДАІ, ми тоді дали їм по 200 доларів, і нас відпустили. А на наступний день нас красиво здали. У фіналі я тоді невдало зіграв, і програли. Суркіс тоді зайшов у роздягальню і розніс там нас з Артемом. Потім одна гра, інша. Я непогано зіграв, забив, Мілевський також забив. Потім я підійшов до Суркіса та сказав: «Ну, вибач мене, Михайлович!». І він пробачив мені цей штраф», - розпочав він.

Про договірні матчі в Україні

«Вони і раніше були, але ніхто не піднімав розмов на цю тему. Зараз немає тих зарплат, які були раніше. І якщо навіть менші зарплати, то їх можуть не платити. Що залишається робити футболістам, коли їм не платять гроші? Їм же потрібно якось годувати сім'ю, дітей одягати. Якби у нас платили все вчасно, ніхто б не здавав ці ігри, і ніхто не домовлявся про ці договірні матчі», - пояснив Алієв.

Про те, над ким знущався у «Динамо»

«Поставили один загальний стіл великий, ми за ним снідали, обідали, вечеряли. З нами були темношкірі хлопці. Це і Юссуф, і Пап Діакате, і Бангура. Я над ними в основному жартував. Коли у нас на обід банани давали, я їх міг всі зібрати і Юссуфу поставити. Але він завжди розумів, що це робив я. І ми могли пожартувати, щоб хлопці посміялися. Іноді міг Палич (Юрій Сьомін – примітка) побачити це, викликати мене і сказати про це. Я йому казав: «Палич, це щоб розрядити обстановку, він не ображається». Тоді Сьомін говорив: «Ну добре, добре». Головне – не перестаратися», - пригадав Олександр.

Про вимоги до дисципліни у «Динамо»

«Були жорсткі вимоги. Після 12 години ночі ніде не можна було перебувати. Завжди великий акцент робили на мене й Артема Мілевського. Тим більше, якщо після 12-ої сидиш десь з випивкою чи напідпитку – відразу 50 тисяч доларів штраф. Сидиш десь, дивишся на годинник. Якщо без десяти 12, то все – сів у машину і швидко поїхав додому. П'ять хвилин до 12-ої приїжджав додому, спеціально. Знав, що стежать біля будинку і «пасуть», хто о котрій приїхав. Ігор Суркіс говорив: «Ти давай закінчуй без 1-2 хвилин 12 приїжджати додому». За нами їздили постійно, за мною й Артемом. Це було, що приховувати? Кажу, як було насправді», - зауважив футболіст.

Про свої найбільші преміальні

«За «Шахтар» давали великі преміальні. Але якщо ж «Шахтар» вигравав «Динамо», то там преміальні у них у два рази більші були. У Лізі Європи були хороші преміальні, коли ми дійшли до півфіналу. «Валенсія», «Металіст», «ПСЖ» – за ці три матчі були дуже хороші преміальні. За «Валенсію» преміальні склали 45 тисяч доларів», - поділився Алієва.

Про те, чи були пропозиції з Європи

«З Олексієм Михайличенком були на Чемпіонаті світу (ЧС-2005 U-20 - примітка), коли я отримав бронзову бутсу. У Нідерландах, здається, й у Португалії мене хотіли. Здається, або «Феєнорд», або «ПСВ», а у Португалії, здається, «Бенфіка» мене хотіла. Я ніколи не прагнув поїхати у Європу, ніколи. Хотів грати або у «Динамо», або поїхати у Росію. Не буду приховувати: у Росії у мене завжди був улюблений клуб – «Спартак» Москва. Якби мене запросили навіть у «Реал», можливо, я б відмовив. Я чув, що там російськомовні гравці не можуть заграти», - відверто заявив він.

Про те, що не склалося у кар'єрі

«Я не скажу, що не вийшло. Були і непогані роки у кар'єрі. Такий менталітет наш. Якісь розмови про порушення режиму, що у мене важкий характер. Ну так, у мене важкий характер, мене так виховував батько. Я ніколи у житті не лизав і не буду лизати дупу нікому. Так батько навчив. Я ріс з батьком, і я бачив, який він. Характер у мене такий же. Можливо, за це і страждаю. Ніколи не буду під кимось там ходити, лежати. Ніколи. Це не моє. Завжди буду гнути свою лінію. Якщо не правий – то встану, вибачусь і скажу, що я був неправий. Але якщо я знаю, що я правий, то буду йти до кінця», - зауважив Олександр.

5325
Олександр Алієв

Про рівень футбольних експертів на українському телебаченні

«Експертами, по-перше, повинні бути ті, хто грав у футбол і розуміється на футболі. У вас не повинно бути пріоритету – ось тут треба говорити добре про «Шахтар», а тут добре про «Динамо». Ви самі розумієте, на чиєму каналі «Великий футбол», і під чию команду вони співають. ТРК «Україна» – це «Шахтар, «2+2 – це «Динамо». У «Великому футболі» добре говорять про «Шахтар» і зачіпають «Динамо». А на «2+2» добре говорять про «Динамо», зачіпаючи «Шахтар». Вважаю це неправильним», - пояснив гравець.

Про дорогий одяг і рахунки у ресторанах

«Я ніколи не економив, я завжди витрачав. У мене і в Росії, і в «Динамо» контракти були хороші. Щодо речей, то краще купити одну дорогу річ, ніж багато не брендових речей. Мені подобається Dolce & Gabbana, і я міг піти собі і купити. Наш народ дивиться на що, у першу чергу? На речі та кишеню», - зазначив він.

«Коли сиділи з Мілевським, збиралася компанія, завжди перші приходили, й останні йшли. Між собою з Артемом могли поговорити. Найбільший рахунок? Десь 1000-1500 доларів. Це ж десь випивка, десь якесь шампанське, хтось підійде і захоче випити. Чи багато друзів відсіялося після спаду в кар'єрі? Можна на пальцях однієї руки перерахувати, скільки залишилося зі мною людей. Коли виступав за «Динамо», грав за збірну, заробляв добре. А зараз ти розумієш, що головне для них було погуляти, щоб ти за них заплатив у ресторані, на дискотеці. Найголовніше, що ти це розумієш і робиш висновки», - продовжив Алієв.

«Найдурніша покупка? Та їх багато було, просто пустував і все. Я дуже багато витрачав грошей на речі. Я якийсь «хворий» був на ці речі. Коли у Москві жив, у Києві, не вилазив з магазинів. Тренування пройшло, а що робити далі? Приїду, з дитиною побуду, а потім поїду по магазинах. Аби чимось себе зайняти», - розповів Олександр.

«Найекзотичніша страва, яку куштував? Ну це, напевно, коли ми з Мілевським були на Кубі. Ми на крокодилячій фермі були, скуштували м'ясо крокодила. Звичайне м'ясо, схоже на свинину чи курку», - пояснив футболіст.

Про дитинство та настирливих шанувальниць

«Я народився у Хабаровську. У дитинстві я ходив мити машини. Їхав якось з тренування, бачу друзі миють машини. Ну, вони мені і запропонували, мовляв, є якась копійка. Я ще раз кажу, я не з багатої сім'ї. Я «снікерс» міг спробувати раз у два місяці. Я пішов на мийку, у 8-9 років заробляв копійчину на шоколадки якісь», - пригадав Алієв.

«Шанувальниці? Та їх багато було, багато. Я ніколи в житті не балував їх, у мене не було коханок. Так, міг вийти погуляти, купити дороге шампанське, поїсти. У цьому я ніколи не відмовляв, а щоб більше – ні. Для однієї ночі – не більше», - додав він.

Про українські дороги та караоке

«Я їжджу кожен раз по Україні, і досі в шоці. Уряд має бути нормальний у нас. І щоб не крали. У Європі їздиш і просто насолоджуєшся, які автобани. Все для людей. А у нас що робиться? Для кого? Для себе? Для набиття своїх кишень?» - риторично запитав гравець.

«Мені подобається Шуфутинський. Михайла Круга люблю послухати. Для мене це найкраще. Навіть у караоке я співаю Шуфутинського. Яку пісню? «Еврейский портной». Потім, «Белые розы» зможу заспівати, так само Сосо Павліашвілі, пісню «Мама» – це пісні про життя», - зауважив він.

Про те, чи розраховує ще пограти на високому рівні

«Ну, я не думаю, що зараз мене кудись запросять. Я вже і не грав давно. Та й усі знають, що я вже більше зосереджений на тренерській діяльності. Я думаю, що треба займатися чимось одним. Для себе я вирішив, що піду на тренерську кар'єру. Я думаю, що вже все. Буду починати новий етап у житті», - підсумував Алієв.

Нагадаємо, Алієв заявив, що Мілевський ніколи не приїжджав п'яним на тренування «Динамо».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Олександр Алієв
Алієв заявив, що Мілевський ніколи не приїжджав п'яним на тренування «Динамо»
Олександр Алієв
Колишній півзахисник «Динамо» Алієв вийшов на поле за ФК «Хмельницький» (відео)
Олександр Алієв
Стало відомо, чи буде Алієв граючим тренером в ФК «Хмельницький» (відео)
Олександр Алієв. Фото: ye.ua
Скандальний Алієв тренує ФК «Хмельницький» в екіпіруванні московського «Локомотива»
Олександр Алієв. Фото: ye.ua
Алієв: Працювати в ФК «Хмельницький» буду до початку червня
Олександр Алієв. Фото Getty Images
Екс-гравець збірної України та «Динамо» Алієв став тренером аматорського клубу
Олександр Алієв
Скандальний екс-гравець «Динамо» Алієв порадив забути про Ярмоленка
Олександр Алієв. Фото ye.ua
33-річний Алієв не збирається завершувати кар'єру, але і сам новий клуб не шукає
Екс-гравець «Динамо» назвав найбільшу суму штрафу від керівництва клуба
Екс-гравець «Динамо» назвав найбільшу суму штрафу від керівництва клуба
Дата публікації новини: