Престижна перемога над сильним суперником. «Динамо» – «Лаціо». Огляд італійських ЗМІ

Престижна перемога над сильним суперником. «Динамо» – «Лаціо». Огляд італійських ЗМІ

Єврокубкова кампанія для «Динамо» у поточному сезоні завершена

В межах другого за престижністю європейського клубного турніру Ліги Європи в столиці України відбувся важливий для українських вболівальників матч. Київське «Динамо» приймало італійський клуб з Риму під назвою «Лаціо». Гра на НСК «Олімпійський» принесла два голи.

Поразка українського клубу з рахунком 0:2 означає, що на цьому єврокубкова кампанія для «Динамо» в поточному сезоні завершена.

«Главком» не полінився «пройтися» по ЗМІ Італії, щоб зрозуміти про матч, який відбувся напередодні та настрої журналістів, більше.

Журналісти Gazzetta dello Sport визначили ключову подію матчу й зазначили, що заслуги учасників матчу порівнювати не можна – один клуб помітно переграв інший.

1_54

«…Індзагі вирішив вибрати яскраво виражений варіант складу на користь атаки. Луїс Альберто повернувся в центр поля, замінивши Мілінковича-Савича, а в атаці Феліпе Андерсон склав компанію Чіро Іммобіле… Після першого забитого м’яча «Лаціо» не став скидати оберти й продовжив атакувати, тоді як «Динамо» в цей час було в стані ґроґґі, й це був чи не вирішальний період матчу… Чвертьфінал підкорений, на обличчях гравців «Лаціо» знову з’явилися посмішки – це гарний знак після того, як у Римі всі були в полоні невизначеності… Вихід Бойка та його гра руками практично біля прірви штрафного майданчика викликали чимало дискусій, але пізніше це вже не мало значення. У другому таймі ми побачили спроби українців здивувати «Лаціо». Проте відповідь гостей була куди більш переконливою… Господарі спробували грати вище, й для команди Індзагі це означало отримання можливості використання вільного простору для нових атак… Другий гол став логічним підсумком зусиль «Лаціо» та того, що відбувалося на полі…»

Автори La Repubblica розповіли про складові успіху гостей. Кореспонденти ресурсу докладно пояснили своє бачення причин перемоги «Лаціо» в столиці України.

2_40

«…Гості здобули престижну перемога. В першу чергу, це великий успіх тому, що з огляду на продемонстровану гру ця вікторія виглядає значно більш вражаючою за своїм масштабом, ніж за тим, що в кінцевому рахунку відображено на табло. Команда Індзагі не змогла забити аж надто багато, проте у підсумку виявилася сильнішою, ніж обставини... Цього разу той, хто не забив, зберіг свої ворота у недоторканості: Стракоші так і не довелося вступити в гру… Євровиклик Риму Україні закінчується нашою чистою перемогою… Індзагі виставив такий склад і побудував гру таким чином, щоби повернути команді характер, якого не вистачало на «Олімпіко» в Римі. Бажання команди було помітним з першої хвилини. Інколи те, що відбувалося на полі, нагадувало події першого матчу, коли «Лаціо» домінував, а всі футболісти українського клубу розташовувалися за лінією м’яча… Втім, у порівнянні з першим матчем команд були помітні й значущі зміни. Так, на флангах діяли Патрік та Лулич, і вони не просто грали, а фактично встановлювали в своїх «володіннях» свої закони, яким підкорявся суперник. У центрі Луїс Альберто підтримував Лукаса Лейву в тому, щоб «круглий» віддавався в ноги виконавців гостей у потрібному ритмі й із значущою ефективністю… Проте найбільше порадувала оборона, якою керували Де Врей та надійний Раду (причому сказати такі слова до початку матчу можна було хіба що в стані лихоманки). Захист грав доволі високо, інколи складалося враження, що оборона була своєрідним «додатком» центру поля. Проте цього разу ми не бачили ні якоїсь загальмованості й повільності, як у першій грі… Саме тому виконавці «Динамо» розраховували здебільшого на індивідуальні дії, перш за все Циганкова, однак він в складі своєї команди виглядав чи не чужорідною матерією…»

А от автори видання Corriere dello Sport до нашого клубу поставилися явно зверхньо – на їхню думку, «Лаціо» переграв не дуже сильну команду, й мав доводити свою перевагу на табло до значно більш солідного гандикапу.

3_33

«…У п’ятницю «Лаціо» дізнається ім’я нового суперника, який буде сильнішим, як за «Стяуа», так і за «Динамо». З цього моменту все буде значно серйозніше… Ті вболівальники й журналісти, які бачили перший матч, знають, наскільки оманливими були 2:2 на «Олімпіко». Навіть 2:0 у Києві дещо оманливі, оскільки «Лаціо» був значно сильнішим, як з точки зору тактики, так і в вимірі технічного оснащення протягом усіх 90 хвилин гри... Гості змогли переконати всіх, що перевага за ними, лише в кінцівці, незважаючи на майже повну відсутність змістовної гри в атаці з боку суперника до моменту з другим голом… По суті, Феліпе Андерсон просто розірвав «Динамо» на лівому фланзі атаки. Заслужена перевага була досягнута вже на 23-й хвилині: подача з кутового у виконанні Луїса Альберто, й Лукас Лейва випередив усіх опонентів і пробив головою… У відповідь ми побачили усього кілька скромних спроб господарів відповісти…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: