Продовжують справу Андрія Шевченка. Європейські ЗМІ про українських гравців за кордоном

Продовжують справу Андрія Шевченка. Європейські ЗМІ про українських гравців за кордоном
Руслан Маліновський забиває з пенальті
Фото: twitter.com/krcgenkofficial

Зокрема, Андрій Лунін нарешті дебютував в Іспанії

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Іспанії та Англії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Колишній голкіпер «Дніпра» та «Зорі» Андрій Лунін нарешті дебютував за новий клуб. Іспанський «Леганес» (цей клуб Луніна, нагадаємо, в мадридського «Реала» орендував) з Андрієм у складі зіграв внічию у матчі 1/16 фіналу Кубку Іспанії проти «Райо Вальєкано» (рахунок гри 2:2). Андрій відіграв на полі всі 90 хвилин і, серед іншого, встановив новий рекорд – тепер він є наймолодшим українським дебютантом у клубі вищого дивізіону Іспанії. Дмитра Чигринського, який зіграв перший матч у складі каталонської  «Барселони» в 22 повних роки, новий рекордсмен обійшов на три роки. Зараз Луніну – 19. Андрій – 10-й український футболіст в клубі Прімери Іспанії.

А що ж про гру нашого воротаря пишуть іспанські акули пера? Журналісти AS виступ нашого хлопця прокоментували наступним чином:

1_69

«…Лунін довго чекав свого дебюту, й врешті має один матч у своєму активі в іспанському футболі. Каші він не зіпсував, проте в епізодах із пропущеними голами від нього, можливо, можна було очікувати більшого… На іншій шальці терезів в нього кілька дотепних дій на благо своєї команди…»

Футболіст бельгійського «Генка», півзахисник збірної України Руслан Маліновський, продовжує заробляти бали в очах скаутів провідних клубів Західної Європи. Без сумніву, наразі Руслан є найсильнішим футболістом з українським паспортом у провідному чемпіонаті Старого світу й, по суті, виступає головним продовжувачем «справи» найвідомішого нашого співвітчизника в західноєвропейському футболі – мова про Андрія Шевченка.

Цього разу в матчі вищого дивізіону чемпіонату Бельгії, Ліги Жупілє, в грі проти «Антверпена», Руслан забив два голи. Українець вийшов у стартовому складі і протягом чотирьох хвилин двічі забив з пенальті. Як повідомляє офіційний «Твіттер» «Генка», за підсумками поєдинку українець був визнаний гравцем матчу. Зазначимо, що це друге поспіль визнання Руслана. У 12-му, попередньому турі, в матчі проти «Стандарда» Маліновський також був найкращим на полі.

Забивши два м'ячі у ворота «Антверпена», а крім того, віддавши в цьому матчі ще й гольову передачу, Маліновський довів число результативних дій в поточному сезоні за свій клуб до 18-ти. Тим самим, хавбек «Генка» вже перекрив особисте досягнення, датоване позаминулим сезоном. Тоді в 42-х поєдинках у нього було 16 очок за системою «гол + пас». У поточному сезоні це вже другий випадок, коли Руслану вдається зробити три результативні дії в одному поєдинку (в першому турі бельгійської першості він забив гол і віддав дві результативні передачі в зустрічі з «Локереном»). За весь час виступу в футболці «Генка» наш футболіст виконує в середньому за гру по 0,46 результативних дії. Для порівняння, граючи за «Зорю», він мав 21 бал за системою «гол + пас» в 59-ти поєдинках – по 0,36 за матч.

Автори Sporza очікувано коментують виступ Маліновського схвально:

2_55

«…Ще один феєричний матч Маліновського. Півзахисник «Генка» впевнено тримає планку лідера своєї команди й одного з кращих футболістів усього чемпіонату. Він встигає й у обороні, й у атаці, а це – показник якісного представника середньої лінії…».

Інший хавбек збірної України, Олександр Зінченко, зіграв за свій «Манчестер Сіті» в 1/8-й фіналу Кубка ліги Англії проти «Фулгема». Українець провів третій матч за «містян» в поточному» сезоні (результативних дій у його активі наразі нема). Зінченко вийшов у стартовому складі «блакитного місяця» на лівому фланзі оборони в тактичній побудові 4-3-3 й залишився на полі до фінального свистка. Олександр був не надто активним попереду, але більшу частину часу провів на половині поля суперника. Непогано взаємодіяв на своєму фланзі з Лероєм Сане й зумів віддати кілька своїх фірмових діагоналей. Зінченко виграв 10 єдиноборств з 13-ти й чотири рази вдало відібрав м’яча. На атаку Олександр попрацював теж непогано. В сумі виконав 98 передач з точністю 93%: три з них були гострими. В активі Олександра один удар по воротах суперника, коли м’яча заблокував захисник.

Кореспонденти регіонального видання Manchester Evening News оцінили роботу Олександра на сім балів і прокоментували виступ Зінченка наступним чином:

3_47

«…Зінченко був яскравим, різким і креативним в підтримці Сане на лівому фланзі… Відомо, що він розглядає можливість переходу з «Манчестер Сіті» в інший клуб, проте керівництво може його переконати, якщо українець продовжить грати в тому ж дусі…».

Ресурс City Watch поставив Олександру так само «сімку», а на словах написав наступне:

«…В особі Зінченка «Манчестер Сіті» має дуже здібного гравця, який може без проблем закрити різні позиції на полі в системі Гвардіоли. Проти «Фулгема» він знову зіграв на лівому фланзі оборони й добре впорався зі своїм завданням, здійснивши кілька вдалих відборів…».

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Роман Яремчук. Фото: Twitter
Кращі, ніж Ярмоленко та Коноплянка – Шевченку на замітку. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Роман Яремчук. Фото «Гент»
Яремчук і Маліновський роблять результат у своїх клубах. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Роман Безус
Подарунок від Безуса та «безжальний убивця» Рибалка. Європейські ЗМІ про гру українців за кордоном
Ще один італійський гранд спробує підписати Зінченка
Ще один італійський гранд спробує підписати Зінченка
Олександр Зінченко. Фото: ФК Манчестер Сіті
ЗМІ: Зінченко може продовжити кар'єру в чемпіонаті Італії
Валерій Лучкевич (крайній справа) святкує перемогу з командою
Команди Макаренка та Будківського, а також Лучкевича вийшли у півфінал Кубку Бельгії
Руслан Маліновський (у центрі) святкує взяття воріт
Великий бельгійський успіх футбольної України у ЄС. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Олександр Зінченко
Зінченко спародіював Майкла Джексона та розірвав мережу на Хелловін (відео)
«Мілан» не збирається звільняти Монтеллу
«Мілан» не збирається звільняти Монтеллу
Дата публікації новини: