Зі Львова до Москви за $300: як заробляють на перевезеннях під час війни (фото, відео)

Зі Львова до Москви за $300: як заробляють на перевезеннях під час війни (фото, відео)
фото: еспресо

Кожні два-три дні зі Львова вирушають автобуси до російської столиці

Незважаючи на закритий кордон із Російською Федерацією, приватні перевізники пропонують українцям потрапити на територію країни-агресора через Європу. Про це йдеться у репортажі «Еспресо TV»

Поки на офіційні перевезення встановлена заборона, перевізники влаштували бізнес на поїздках до країни-агресорки. У соціальних мережах існують групи, де щодня публікують оголошення про рейси до Москви.

Наприклад, подорож зі Львова до Червоної площі коштує від 300 доларів. Маршрут перевізників прокладено через країни Європи, зокрема через Польщу, Литву та Латвію.

Про популярність подібних послуг можна судити за частотою подорожей. Перевізники вирушають зі Львова приблизно раз на два-три дні. Також працюють і перевезення назад до України.

У Держприкордонслужбі зазначили, що не мають можливості розвернути на кордоні людей, які прямують до Росії, оскільки неможливо визначити їхню кінцеву точку подорожі.

«Люди їдуть, наприклад, до Москви. Як прикордонники можуть заборонити їм їхати? Ми діємо згідно із законом України. Якщо людина не має заборони на виїзд з України через ті функціонуючі пункти пропуску, то ми не можемо її не пропустити», – пояснили у відомстві.

Як зазначають юристи, в тому, що українці їдуть до РФ із туристичною метою, немає складу злочину. Водночас перевізники таким чином порушують закон.

Представник СБУ у Львівській області Роксолана Яворська зазначила, що не існує пасажирського сполучення між Україною та РФ через європейські країни. За її словами, за подібними пропозиціями можуть стояти шахраї або представники ворожих спецслужб.

Між іншим, раніше, СБУ викрила канал нелегальних перевезень до тимчасово окупованих Криму і Донецька.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: