Поліцейські Вінниччини викрили шахраїв, що привласнили мільйони (фото, відео)

Поліцейські Вінниччини викрили шахраїв, що привласнили мільйони (фото, відео)
Один із затриманих – громадянин Росії
Фото: Національна поліція

Фігуранти справи видавали сторонніх осіб за вкладників неплатоспроможних банківських установ

Слідчими Національної поліції Віннччини оголошено про підозру пʼятьом фігурантам справи про шахрайство з грошима Фонду гарантування вкладів. Як повідомляється на сайті головного управління Нацполіції в області, члени злочинної групи розробили схему привласнення грошей фонду.

«На підставі підроблених документів зловмисники з допомогою сторонніх осіб, які за винагороду видавали себе за дійсних вкладників неплатоспроможних банківських установ, отримували грошові кошти з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», – йдеться у повідоленні. Зазначається, що у такий спосіб було привласнено мільйони гривень, що пішли на фінансування криміналітету.

Серед шести активних членів угруповання були особи, які мали певний вплив в кримінальних колах, додають у поліції. Один із них – громадянин Росії.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання учасників групи та вилучили речові докази, а це, зокрема, підроблені паспорти, документи, мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки та інше.

Зловмисникам загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше стало відомо, що Фонд гарантування запровадив тимчасову адміністрацію в банку «Аркада» та розпочав процедуру виведення його з ринку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: