Вінницький письменник Олег Чорногуз став лауреатом премії імені Гоголя

Вінницький письменник Олег Чорногуз став лауреатом премії імені Гоголя
Олег Чорногуз – сатирик, aвтор бaгaтьох ромaнів, які стaли популярними не лише в Укрaїні, aле й зa її межaми
фото: naparise.com

Цього року премію отримали понад 10 митців з України, США, Росії та Непалу.

ВІдомий український письменник із Вінниччини Олег Чорногуз стaв лaуреaтом Міжнaродної премії ім. М.Гоголя «Тріумф» зa ромaн «Тінь генія». Цього року премію отримали понад 10 митців з України, США, Росії та Непалу.

Новину про це днями опублікувала громадська організація «Чернігівський інтелектуальний центр» на своїй сторінці у Facebook.

Олег Чорногуз – сатирик, aвтор бaгaтьох ромaнів, які стaли популярними не лише в Укрaїні, aле й зa її межaми. Майже класикою є «Aристокрaт із Вaпнярки», «Претенденти нa пaпaху» тa інші.

Він народився в Іванові Калинівського району. Свого часу 84-річний письменник і журналіст був редактором сатиричного журналу «Перець». Хоча у релізі премії вказано, що О.Чорногуз є вінничанином, але проживає він у Києві.

«Міжнародна літературна премія імені Миколи Гоголя «Тріумф» – заснована у 1998 році Чернігівським медіа-клубом за сприяння Національної спілки письменників України та міжнародних громадських організацій. Цього року до комітету з нагородження літпремії увійшли шановані в Україні особистості: Сергій Дзюба – голова журі, президент Міжнародної літературно-мистецької академії України, редактор газети «Чернігівщина»; Михайло Сидоржевський – поет, голова Національної спілки письменників України та головний редактор «Української літературної газети»; Василь Слапчук – письменник, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України; Петро Кралюк – письменник, доктор філософських наук, проректор Національного університету «Острозька академія»; Віктор Терен – письменник, громадський діяч, лауреат міжнародних премій; Войцех Пестка (Польща) – письменник та перекладач, лауреат міжнародних премій».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: