Стало відомо, як технологія 5G може врятувати планету від кліматичних змін

Стало відомо, як технологія 5G може врятувати планету від кліматичних змін
Для протистояння викидам вуглецю технологію слід запроваджувати якнайшвидше
фото: static.tildacdn.com

Наразі 5G-зв’язком забезпечено лише 15% жителів Землі

Впровадження та розповсюдження протоколу 5G позитивно позначиться на екології, зокрема, дозволить суттєво скоротити викиди вуглецю в атмосферу. Про ц йдеться у звіті компанії Ericsson.

За інформацією фахівців, які складали звіт, скорочення викидів при подальшому впровадженні протоколу відбуватиметься тому, що 5G передає дані значно ефективніше за попередні стандарти зв'язку.

Якщо впровадити 5G у роботу чотирьох секторів, які виробляють найбільшу кількість CO2, – електроенергетику, транспорт, виробництво та будівництво, то у європейському регіоні викиди скоротяться на 55-170 млн тонн.

За прогнозами експертів, до 2030 року масове поширення 5G допоможе скоротити викиди вуглецю в країнах Євросоюзу приблизно на 550 млн. тонн на рік.

Можливість підключення до мережі безпосередньо дозволить перейти до більш екологічного майбутнього з низьким рівнем викидів вуглецю та вплине на досягнення нульових викидів парникових газів до 2050 року.

Також у звіті зазначається, що наразі 5G-зв’язком забезпечено лише 15% жителів Землі. За словами авторів, якщо темпи поширення стандарту будуть такими ж низькими, людство втратить можливість вплинути на обсяги викидів парникових газів.

Раніше повідомлялося, що Ззміни клімату зроблять м’ясо розкішшю, доступною лише обраним.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: