Австрія піддалася на шантаж Путіна?

Австрія піддалася на шантаж Путіна?
Карл Негаммер у квітні відвідав Володимира Путіна
фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ стверджують, що Відень прийняв умови газового ультиматуму Кремля

Австрійська газова компанія OMV начебто згодна платити за російський газ у рублях, пишуть російські ЗМІ з посиланням на канцлера Австрії Карла Негаммера.

Австрія прийняла умови газового ультиматуму Кремля щодо оплати російського газу за новою схемою – через рахунок у «Газпромбанку», де євро буде конвертовано в рублі, пише російська агенція «ТАСС». Росіяни стверджують, що австрійська сторона дійшла висновку, що «нова схема оплати не суперечить санкційним заходам».

«Ми, тобто OMV, ухвалили умови оплати, як і уряд Німеччини. Вони [умови] були визнані такими, що відповідають умовам санкцій. Для нас це було важливим», – видання наводить такі слова канцлера.

У квітні Негаммер заявив, що Австрія на 80% залежить від російського газу. За його словами, керівництво країни вже намагається знайти рішення для того, щоб відмовитись від енергоресурсів із Росії.

Додамо, що Австрія не підтримає газове ембарго проти Росії. Міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер зазначив, що австрійська промисловість настільки залежить від російського газу, що у них «немає вибору» і немає сенсу в санкціях, які завдають більше шкоди економіці Австрії, ніж Росії.

Канцлер Карл Негаммер, який відвідав Володимира Путіна 11 квітня, заявив президенту Росії, що західні санкції будуть лише посилюватися.

Нагадаємо, що Європа вже готується до майбутньої зими.

Напередодні російський «Газпром» поінформував болгарську газову компанію Bulgargaz про припинення постачання газу з 27 квітня. Раніше польська газова держкомпанія PGNiG відмовилася оплачувати постачання російського газу в рублях. Після цього компанія PGNiG отримала повідомлення від російського ТОВ «Газпром експорт», що 27 квітня з 09:00 за московським часом постачання російського природного газу буде повністю зупинено через пункти прийому-здачі «Дроздовичі», «Високе», «Тетерівка» та «Кондратки». Однак наразі вже повідомляється, що поставки російського газу здійснюються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: