Білоруса засудили на дев’ять років за «протестними» статтями

Білоруса засудили на дев’ять років за «протестними» статтями
Думаві було висунуто обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу
Фото «Весна»

Жителю Вітебська дали максимальний тюремний термін за статтею про організацію масових заворушень

У Білорусі жителя Вітебська Сергія Думаву засуджено до дев'яти років колонії посиленого режиму за «протестними» статтями. Про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Як зазначається, Думаві було висунуто обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу, і за всіма його було визнано винним.

«Суддя Михайло Юрченко визнав Сергія Думаву винним і призначив йому максимальне покарання за статтею про організацію масових заворушень – дев’ять років позбавлення волі. Крім того, два роки – за «навчання і підготовку до участі у масових заворушеннях» і місяць арешту – за «забруднення будівель і споруд», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Naviny.by, Думаву затримали 22 березня, за розклеювання стікерів. Під час обшуку в його гаражі знайшли димові шашки, страйкбольні гранати, петарди, металевий трафарет герба «Погоня», металеві шипи.

Слідство заявило, що всі ці предмети чоловік мав намір використовувати «для розпалювання агресивності натовпу з метою залучення до насильства над особистістю під час здійснення погромів, підпалів, знищення майна і збройного опору».

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року у Білорусі почалися масові протести проти фальсифікації результатів виборів, на яких було оголошено переможцем Олександра Лукашенка.

Владні структури Білорусі жорстоко придушують виступи народу і протести, застосовують репресії і тортури проти представників опозиції і громадян країни.

Євросоюз застосував особисті та секторальні санкції проти режиму Лукашенка у зв'язку з порушеннями прав людини у Білорусі.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають його легітимність.

Нагадаємо, раніше у Білорусі дівчину оштрафували на 2320 рублів ($921) за біло-червоний колір волосся.

Нещодавно у Білорусі вчителя відправили у в’язницю суворого режиму, бо він «ганьбив президента».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: