Грета Тунберг звернулася до генерального секретаря ООН із важливою заявою

Грета Тунберг звернулася до генерального секретаря ООН із важливою заявою
Активістка продовжує привертати увагу суспільства до проблем клімату
фото: newyorker.com

На думку екоактивістки, кліматичний саміт у Глазго не принесе результатів

Шведська екоактивістка Грета Тунберг закликала ООН оголосити кліматичну кризу надзвичайним станом найвищого рівня. Про це вона повідомила у своєму Twitter-акаунті.

Разом із соратниками вона планує звернутися до генерального секретаря всесвітньої організації Антоніо Гутерріша.

«Ми подаємо юридичну петицію генеральному секретарю ООН, закликаючи його оголосити кліматичну кризу глобальною надзвичайною ситуацією третього рівня – найвищої категорії ООН», – ідеться у повідомленні.

Відомо, що раніше Грета Тунберг долучилася до протестів у Глазго, де відбувався глобальний кліматичний саміт (COP26), та закликала світових лідерів припинити «бла-бла-бла». На її думку, політики лише вдають, що серйозно ставляться до питань зміни клімату та до майбутнього людства. Жодних змін після цього саміту не відбудеться, впевнена екоактивістка.

«Ми заявляємо: більше не буде «бла-бла-бла», більше не буде експлуатації людей, природи та планети», – заявила тоді Тунберг, звернувшись до протестувальників.

Нагадаємо, з 31 жовтня до 12 листопада в Глазго проходить 26 сесія Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP26). Крім офіційних перемовин, конференцію присвятили тому, як усі верстви суспільства та глобальна економіка протидіятимуть глобальній зміні клімату.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: