Імпічменту не буде: Сенат США виправдав Трампа

Імпічменту не буде: Сенат США виправдав Трампа
Сенат США виправдав Трампа

За виправдання екслідера США Дональда Трампа проголосували 57 сенаторів

Верхня палата конгресу США виправдала колишнього президента країни Дональда Трампа в рамках процедури імпічменту в ході засідання в суботу, 13 лютого.

Про це повідомляє телеканал CNN.

За виправдання екслідера США проголосували 57 сенаторів, 43 висловилися за те, щоб засудити Трампа.

За процедурою, для того, щоби відправити президента США у відставку, необхідна підтримка щонайменше двох третин складу Сенату, мінімум 67 сенаторів зі 100 мандатної палати.

Відзначається, що серед тих, хто проголосував за засудження колишнього президента не тільки демократи, але і сім представників Республіканської партії:

  • Річард Берр,
  • Білл Кессіді,
  • Сьюзан Коллінз,
  • Ліза Мурковскі,
  • Мітт Ромні,
  • Бен Сассо,
  • Пет Тумі.

Двоє з цих семи республіканців – Берр і Тумі – виходять на пенсію.

Раніше на цьому тижні сторони обвинувачення і захисту виклали свої позиції перед сенаторами. Тепер у членів сенату є можливість висловитися на засіданні про цю справу.

Нагадаємо, 3 лютого конгресмени представили звинувачення щодо імпічменту Трампа. У конгресі обвинуватили Трампа в тому, що він спровокував заворушення 6 січня в Вашингтоні: тоді група демонстрантів, які підтримують Трампа, увірвалася в Капітолій.

Це перший випадок в історії країни, коли така процедура проводиться проти одного і того ж президента повторно. Як повідомлялося раніше, 25 вересня 2019 року Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентами США та України, через яку в Палаті представників США розпочали процедуру імпічменту, оскільки з тексту розмови випливає, що Дональд Трамп тиснув на Володимира Зеленського, переконуючи розпочати в Україні розслідування проти сина чинного президента США Джо Байдена.

6 лютого 2020 року Сенат США виправдав Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: