Італія запровадила «локдаун для невакцинованих» до кінця березня

Італія запровадила «локдаун для невакцинованих» до кінця березня

Невакциновані не зможуть відвідувати низку закладів, а також проживати у готелях, їздити на громадському транспорті та відвідувати масові заходи

фото: sky

До кінця січня в Італії заборонять всі вечірки та концерти

Уряд Італії запровадив «локдаун для невакцинованих». Він запрацює після свят і триватиме до кінця березня, пише Corriere della Sera.

Нові правила запрацюють з 10 січня. З цієї дати невакциновані не зможуть відвідувати низку закладів, а також проживати у готелях, їздити на громадському транспорті та відвідувати масові заходи, такі як, наприклад, весілля.

Окрім цього, до кінця січня в Італії заборонять всі вечірки та концерти. У всіх громадських закладах та транспорті обов’язково буде потрібно носити респіратор FFP2. Також всюди, крім ресторанів та барів, не можна буде вживати їжу чи напої.

Водночас уряд послабив певні правила щодо самоізоляції. Тим, хто перехворів або вакцинувався останньою дозою менше чотирьох місяців тому, можна не сидіти на карантині у випадку контакту з хворим, але потрібно буде 10 днів усюди носити маску.

Невакцинованим же варто 10 днів просидіти на самоізоляції.

До слова, Шмигаль зробив заяву щодо подальших локдаунів в Україні. Також уряд скасував самоізоляцію для українців, які їдуть з окупованого Криму та Донбасу.

Як відомо, з 30 грудня Україна уся «жовта»: що це означає. Ще МОЗ назвав область, де вчора не виявили жодного нового хворого на Covid-19.

Читайте також матеріал «Главкома»: Як Європа зустрічає «Омікрон». Порівнюємо з Україною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: