ЄС ввів санкції проти 17 білоруських чиновників та 11 організацій

ЄС ввів санкції проти 17 білоруських чиновників та 11 організацій
До списку санкцій входять національний білоруський авіаперевізник «Белавіа» та туристичні компанії
фото: РІА Новости

Євросоюз почав роботу над шостим пакетом санкцій проти режиму Лукашенка

Посли Євросоюзу затвердили п’ятий пакет санкцій проти Білорусі у зв’язку з міграційною кризою, які повинні набути чинності 2 грудня. Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк.

«Посли ЄС щойно дали «зелене світло» п'ятому пакету санкцій ЄС проти Білорусі», – повідомив Джозвяк у Twitter, відзначивши, що під санкції потраплять 17 осіб та 11 організацій.

Новий санкційний пакет буде опубліковано в офіційному журналі ЄС 2 грудня, відповідно, тоді ж санкції і набудуть чинності.

Відомо, що до списку входять національний білоруський авіаперевізник «Белавіа» та туристичні компанії, які в Євросоюзі вважають причетними в організації перевезення мігрантів переважно з Близького Сходу до кордону східного флангу блоку.

Крім того, до списку додано кілька суддів та прокурорів, які, як вважається, допомагали режиму авторитарного правителя Олександра Лукашенка розправитися з протестувальниками після суперечливих виборів у серпні 2020 року.

За інформацією журналіста, ЄС також почав роботу над шостим пакетом санкцій, але поки що рано говорити про його зміст. Новий пакет обмежень може бути готовий у січні/лютому.

ЄС звинувачує Білорусь у тому, що вона спонукає мігрантів приїжджати на свою територію, а потім підштовхує тисячі з них перетнути кордон до Польщі та інших сусідніх держав Євросоюзу у відповідь на санкції, введені проти Мінська.

Минулого тижня Євросоюз узгодив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі.

Напередодні Польща запровадила заборону на відвідини кордону з Білоруссю.

Тим часом Лукашенко заговорив про повернення російської ядерної зброї в Білорусь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: