Конгрес подолав вето Трампа на оборонний бюджет

Конгрес подолав вето Трампа на оборонний бюджет
Оборонний бюджет США схвалено в обхід вето Трампа

Уперше за час президентства Трампа його вето змогли подолати обидві палати американського Конгресу

Сенат Конгресу США в п'ятницю, 1 січня, подолав вето президента Дональда Трампа і прийняв оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік у розмірі $740 млрд.

Обидві палати Конгресу вперше за весь час президентства Трампа змогли подолати його вето.

Зазначимо, бюджету передбачав виділення військової допомоги Україні, а також запровадження санкцій проти російського проєкту «Північний потік-2».

До цього Трамп неодноразово погрожував накласти вето на законопроєкт.

Оскільки цей документ мав підтримку в Конгресі та Сенаті, то американські конгресмени, як зазначає телеканал, скоріш за все скасують вето Трампа.

Для прийняття оборонного бюджету всупереч вето президента потрібна підтримка двох третин членів Палати представників і Сенату.

Раніше Палата представників Конгресу США схвалила надання Україні військової допомоги в розмірі 250 мільйонів доларів в рамках військового бюджету США на 2021 фінансовий рік.

Військова допомога Україні надається в рамках ініціативи сприяння в сфері безпеки, які підуть на підтримку і допомогу Збройним силам України.

Крім того, законопроєкт містить положення про посилення санкцій проти російських трубопровідних проєктів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: