Медики назвали небезпеку вимірювання температури при перевірці на Covid-19

Медики назвали небезпеку вимірювання температури при перевірці на Covid-19

За словами експертів, вимірювання температури в аеропортах може привести до швидких темпів поширення інфекції

Використання масового дистанційного вимірювання температури для виявлення Covid-19 не має великої цінності, стверджують фахівці

Фахівці в галузі медицини назвали масове безконтактне вимірювання температури в аеропортах неефективним способом перевірки на коронавірус.

Про це повідомляє Daily Express.

За словами експертів організації Caircraft, такий метод діагностики небезпечний тим, що не дає точних результатів і може привести до швидких темпів поширення інфекції. Як запевнили фахівці, підвищену температуру мають деякі жінки в період менструації, пацієнти з рідкісною формою артриту або навіть ті, хто приймають певні ліки.

У той же час, уточнили медики, реальні переносники коронавірусної інфекції можуть не проявляти жодних симптомів і заразити інших пасажирів.

«Використання масового дистанційного вимірювання температури для виявлення Covid-19 не має великої цінності. Спроба отримати точні свідчення при перевірці рухомих пасажирів і кількох людей одночасно може майже напевно привести до неправильних результатів і пропуску заражених туристів», - підкреслив лікар Джонатан Сакьє.

Він також додав, що найнадійніший спосіб перевірки мандрівників - впровадження експрес ПЛР-тестування в аеропортах.

До слова, вчені розкрили схожість коронавірусу з раком.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що поширення пандемії Covid-19 на глобальному рівні прискорюється.

Як відомо, за минулу добу в Україні було зафіксовано 646 випадків коронавірусу, найбільше хворих виявили у Львівській, Рівненській та Волинській областях.

Наразі в Україні не готові до послаблення протиепідемічних заходів 12 областей і місто Київ.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: