Війна Путіна проти України. Папа Римський всупереч традиції пішов до посольства РФ

Війна Путіна проти України. Папа Римський всупереч традиції пішов до посольства РФ
Такий крок Папи став незвичним
фото: EPA/Vostock-photo

Понтифік пішов до російської амбасади, щоб заявити свою стурбованість війною Росії проти України

Папа Римський Франциск І особисто відвідав російське посольство при Святому Престолі через агресію проти України. Про це повідомляє AP.

Понтифік у п'ятницю пішов до російської амбасади, щоб заявити свою стурбованість війною Росії проти України.

Такий крок Папи став незвичним. Зазвичай він особисто приймає послів і глав держав у Ватикані. Дипломатичний протокол передбачав, аби російського посла викликали для пояснень до міста-держави.

«Пресслужба Святого Престолу підтверджує відвідини Папою посольства Росії на Via della Conciliazione, щоб чітки заявити про свою стурбованість війною. Він перебував там понад пів години», – заявив речник Ватикану Маттео Бруні.

Другу добу триває війна з російськими окупантами. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 25 лютого видав наказ щодо надання медичної допомоги в умовах воєнного стану військовослужбовцям, які беруть участь в операції об’єднаних сил.

Удень 25 лютого президент України Володимир Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей. Кремль офіційно заявив, що глава РФ Володимир Путін готовий направити у Мінськ російську делегацію для переговорів з Україною про її нейтральний статус.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вже очікує в Мінську російську делегацію для переговорів з Україною.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: