Постраждалий від «Новачка» британець впевнений, що отрута вбиває його

Постраждалий від «Новачка» британець впевнений, що отрута вбиває його

«Я боюся», - зазнався Чарлі Роулі

Роулі запевняє, що отрута вбиває його, у той чи інший спосіб

Британець Чарлі Роулі, який став випадковою жертвою отруєння хімічною речовиною «Новачок», втрачає зір, має проблеми з серцем і переніс кілька інфарктів.

Про це 45-річний чоловік розповів у інтерв'ю виданню Mirror, яке дав уперше після ушпиталення у зв'язку із захворюванням на менінгіт. 

«Новачок» може вбити мене. Це все постійно зі мною. Я боюся», - сказав потерпілий.

Він скаржиться на погіршення зору та побоюється, що може осліпнути назавжди. Роулі переконаний, що отрута вбиває його, у той чи інший спосіб.

Він також згадав доленосну хвилину, коли він відкрив пляшечку - зовні схожу на флакон від парфумів - і його партнерка, 44-річна Дон Стерджес, розпилила речовину собі на зап'ясток. Через 10 днів Дон не стало.

Жертва «Новачка» також зізнався, що не почувається у безпеці.

«Я можу бути поза шпиталем, але не почуваюся безпечно. Я боюся за своє майбутнє», - сказав Роулі.

Нагадаємо, поліція повідомила, що залишками нервово-паралітичної речовини «Новачок», що була у флаконі з-під парфумів після отруєння Юлії та Сергія Скрипалів у Солсбері, вистачило б для того, щоб отруїти ще тисячі людей.

Як відомо, у вересні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Пізніше з розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: