Білоруська опозиція визначила головний прорахунок Лукашенка щодо мігрантів

Білоруська опозиція визначила головний прорахунок Лукашенка щодо мігрантів
Мігранти не полишають спроб прориву через кордон
фото: starshinazapasa.livejournal.com

Міграційна криза вже позначається на економіці країни

Ситуація на білорусько-польському кордоні може суттєво ускладнити транзит товарів з Європи до Росії та у звортньому напрямку. Таку думку у Twitter висловив опозиційний білоруський журналіст Тадеуш Гічан, який наразі перебуває біля контрольно-пропускного пункту Брузги–Кузня.

Окільки прикордонний комітет Республіки Білорусь дозволив біженцям з Близького Сходу збудувати табір прямо на території контрольно-пропускного пункту Брузги–Кузня, мігранти почали ставити намети на прикордонному переході.

«У цьому випадку вони стають набагато більшою проблемою для Білорусі, яка живе за рахунок транзиту», – вважає журналіст.

Ті мігранти, яким не вистачило наметів, – укладаються на каремати та ковдри прямо на асфальті та тротуарній плитці.

Слід зазначити, що через територію Білорусі здійснюється імпорт різноманітних товарів з Євросоюзу до Росії. Закриття кордону Білорусі із Польщею суттево ускладнює цей процес, тому країна втрачає доходи.

Нагадаємо, мігранти, які з ініціативи білоруської влади зібралися на кордоні з Польщею, не припиняють спроб прорватися до країни. Вони залишили свій табір у лісі та почали ламати металеву огорожу.

Чтайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: