«Роскосмос» попередив про можливе зіткнення МКС з американським супутником

«Роскосмос» попередив про можливе зіткнення МКС з американським супутником
З метою уникнути можливого зіткнення МКС і супутника може бути запланований маневр ухилення

Ймовірність зближення МКС і супутника оцінюється в сотих частках відсотка

«Роскосмос» в Twitter попередив щодо прогнозованого 14 вересня зближення Міжнародної космічної станції (МКС) з американським супутником BRICSat-2, що перетворився в «космічне сміття».

З метою уникнути можливого зіткнення МКС і супутника може бути запланований маневр ухилення на 14 вересня в період з 00:00 до 01:00 (за київським часом). Тим часом ймовірність зближення МКС і супутника оцінюється в сотих частках відсотка.

Держкорпорація зазначає, що комунікаційний експериментальний супутник BRICSat-2 Військово-морських сил (ВМФ) США був виведений на навколоземну орбіту у 2019 році ракетою-носієм Falcon Heavy американської компанії SpaceX.

Нагадаємо, 4 вересня, компанія Ілона Маска SpaceX провела успішне випробування корабля Starship, який будуть використовувати для польотів на Марс.

Як повідомлялося, компанія американського мільярдера Ілона Маска SpaceX отримала фінансування розміром $1,9 млрд. Варто зазначити, що це найбільший на сьогодні раунд інвестування в SpaceX. Тепер акціонерний капітал компанії Маска становить $46 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: