США вперше майже за 30 років використовують армію для придушення масових протестів (відео)

США вперше майже за 30 років використовують армію для придушення масових протестів (відео)
Військові підрозділи вивели на вулиці відповідно до Закону про повстання 1807 року, який в останній раз використовувався під час заворушень в Лос-Анджелесі

Армію залучають до придушення мітингів вперше з 1992 року

У Міннеаполісі, США, на вулиці вивели бійців Національної гвардії, які повинні допомогти в придушенні масових заворушень, що виникли після вбивства поліцейським Джорджа Флойда.

Місцеві ЗМІ зазначають, що в США армію залучають до придушення мітингів вперше з 1992 року.

Відзначимо, що військові підрозділи вивели на вулиці відповідно до Закону про повстання 1807 року, який в останній раз використовувався під час заворушень в Лос-Анджелесі.

Тим часом губернатор штату Джорджія Брайан Кемп уточнив, що в місті буде задіяно не менше 500 службовців Національної гвардії.

За його словами, військові потрібні для захисту населення і власності.

Як відомо, під час заворушень мітингувальники почали трощити поліцейський транспорт і закидати правоохоронців петардами. Деякі поліцейські отримали травми.

Причиною введення військ Національної гвардії стали протести через смерть 46-річного афроамериканця після того, як до мережі потрапило відео, як його жорстко затримав офіцер поліції, притиснувши голову до бетону коліном. При цьому затриманий намагався сказати, що не може дихати. Наступного дня чорношкірий чоловік помер.

Нагадаємо, у Міннеаполісі після зіткнень оголосили комендантську годину.

Як повідомлялося, в міста Міннеаполіс, Сент-Пол і найближчі до них населені пункти (штат Міннесота) направлено понад 500 бійців Національної гвардії США. Вночі мер Міннеаполіса Джейкоб Фрей оголосив у місті режим надзвичайної ситуації на 72 години.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: