США вводять санкції проти оборонної структури Туреччини за співпрацю з РФ

США вводять санкції проти оборонної структури Туреччини за співпрацю з РФ
Адміністрація США неодноразово погрожувала санкціями турецькій стороні 
Фото з відкритих джерел

Санкції набудуть чинності 7 квітня

Сполучені Штати Америки цього тижня запровадять санкції проти державної оборонної структури Туреччини SSB на підставі Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA).

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, розміщеному у Федеральному реєстрі США, передає Укрінформ.

«Відповідно до CAATSA, державний секретар визначив, що турецьке Управління оборонної індустрії SSB, відоме раніше як Підсекретаріат оборонної індустрії (SSM), у період після 2 серпня 2017 року здійснило свідому масштабну операцію з організацією, яка входить до складу оборонного/розвідувальних секторів уряду РФ або працює від його імені», – зауважується в документі.

При цьому уточнюється, що держсекретар США визначив необхідність запровадити обмеження проти SSB, а також його керівників – Ісмаїла Деміра, Фарука Їгіта, Серхата Генкоглу та Мустафи Альпер Деніза.

Санкції набудуть чинності 7 квітня. Вони передбачають заборону на в'їзд до США, блокування активів на американській території, а також заборону на фінансові операції з цими особами.

Крім того, вводиться заборона на експорт зі США та надання кредитів SSB на суму понад $10 мільйонів.

Раніше США ввели санкції проти Туреччини через купівлю російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

До слова, США вимагають від Росії пояснень через стягування військ до українського кордону.

В Офісі президента України порадили країнам НАТО, які межують з Україною, бути у стані боєготовності та нагадали, що Росія продовжує накопичувати війська біля українського кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: