У Болгарії оштрафували 24 депутатів за те, що були без масок у парламенті

У Болгарії оштрафували 24 депутатів за те, що були без масок у парламенті
У Болгарії оштрафували 24 депутатів за те, що були без масок у парламенті

Вони сплатять штраф у розмірі 153 євро

У болгарській столиці Софії інспектори охорони здоров'я оштрафували 24 народних депутатів за порушення наказу міністра охорони здоров'я щодо носіння масок під час пандемії COVID-19.

Про це повідомляє The Sofia Globe.

Зазначається, що напередодні між депутатами парламенту Болгарії відбулася суперечка, оскільки дехто з них прийшов на засідання без маски. Тоді спікерка Цвета Караянчева нагадала парламентарям про наказ МОЗ та порадила все ж одягнути маску.

Згодом інспектори охорони здоров'я здійснили обхід шести партійних офісів та вручили усім порушникам мінімальний штраф у розмірі 153 євро. 

Як повідомлялося, 22 червня Міністерство охорони здоров’я Болгарії знову зобов’язало громадян носити маски під час перебування у закритих приміщеннях, оскільки почалося нехтування правил щодо боротьби з пандемією коронавірусу.

Раніше оштрафували на 153 євро прем’єр-міністра Болгарії Бойко Борисова за порушення вимог карантину — він прийшов до церкви без маски.

Як повідомляв «Главком», 19 червня Хмельницький міськрайонний суд оштрафував топ-оточення президента Зеленського, яке публічно на чолі з главою держави не виконувало вимоги епідеміологічного режиму під час візиту до Хмельницького. Санкції були застосовані до  голови Офісу президента Андрія Єрмака, першого заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета і міського голови Хмельницького Олександра Симчишина. Кожного з них оштрафували на 17 тис. грн за відвідування хмельницької кав’ярні.

При цьому суд не наважився покарати гривнею президента Володимира Зеленського. Він очолював всю компанію і засвітився у цьому закладі без маски (до речі, в поясненнях до протоколу глава держави написав: «Визнаю вину»). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: