У Нью-Йорку на виборах мера переміг колишній поліцейський

У Нью-Йорку на виборах мера переміг колишній поліцейський
Сенатор від штату Нью-Йорк Ерік Адамс
фото: Andrew Kelly/Reuters

На виборах мера Нью-Йорка, за попередніми даними, перемагає афроамериканець, сенатор Ерік Адамс

У Нью-Йорку на виборах мера, що відбулися у вівторок, 2 листопада, перемагає кандидат від демократів колишній поліцейський 61-річний афроамериканець Ерік Адамс. Про це свідчать оновлювані дані на сайті Politico.

Станом на 21:30 вівторка, після закриття виборчих дільниць за Еріка Адамса проголосували 70,5 відсотків виборців.

Його суперник, кандидат від Республіканської партії, ведучий радіо-шоу 67-річний Кертіс Сліва, який має польське коріння, набирає близько 25 відсотків.

Адамс стане другим темношкірим міським головою. Основними гаслами кампанії 61-річного кандидата стали підвищення громадської безпеки, скорочення бюджету поліції Нью-Йорка та передача деяких робочих місць цивільним особам.

«Тепер офіційно – наша кампанія була успішною: ми виграли вибори на посаду мера Нью-Йорка! Це моя мрія, і я дуже пишаюся тим, що представляю місто, яке ми всі любимо, як ваш обраний мер», – написав Адамс у своєму Twitter.

Нинішній мер Нью-Йорка Білл де Блазіо пробув на посаді два терміни і згідно із законодавством не брав участі у виборах.

До слова, у неділю, 31 жовтня, у двох мажоритарних виборчих округах у Херсонській та Черкаській областях відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради, у Харкові обирали нового міського голову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: