В Італії помер «батько» знаменитого десерту тірамісу
Ресторатор Адо Кампеол, засновник тірамісу, помер у віці 93 років
В Італії у віці 93 років помер ресторатор Адо Кампеол, якого називають «батьком» знаменитого десерту тірамісу. Про це повідомив губернатор області Венето Лука Дзайя на своїй сторінці в Facebook.
Адо Кампеол володів рестораном Alle Beccherie в Тревізо, де тірамісу почали подавати в 1970-х роках. Тірамісу з'явився «завдяки інтуїції і фантазії» дружини Кампеола Альби, зазначив Лука Дзайя. Співавтор десерту – шеф-кухар Роберто Лінганотто – розповідав, що він вийшов випадково під час приготування ванільного морозива, коли трохи сиру маскарпоне потрапило в суміш із яєць і цукру.
«Тревізо втрачає ще одну зірку в своїй історії їжі. Адо і його дуже довгий ресторанний бізнес...пройшли через десятиліття гостинності і якості, і цієї доброї посмішки, яка ніколи не пропадала з його обличчя», – йдеться в повідомленні губернатора області Венето.
Як повідомлялося раніше, 30 жовтня, у віці 82 років, пішов з життя видатний український соціолог, засновник і президент Київського міжнародного інституту соціології, засновник кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Валерій Євгенович Хмелько.
Також на 104-му році життя нас покинув ветеран Другої світової війни, капітан 1-го рангу Військово-морських сил СРСР, учасник битви під Сталінградом Іван Анікеєвич Залужний.
Раніше радянський диктор та ведучий Ігор Кирилов помер у віці 89 років.
До слова, нещодавно пішов з життя легендарний режисер-постановник, який працював з Пугачовою та іншими зірками.
Коментарі — 0