Вагнерівці залишать Бахмут? Пригожин взявся шантажувати військове керівництво Росії

Вагнерівці залишать Бахмут? Пригожин взявся шантажувати військове керівництво Росії
Протистояння Пригожина та Шойгу триває
фото з відкритих джерел

Пригожин погрожує відступити від Бахмута, якщо не отримає боєприпаси

Куратор приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин фактично перейшов до відкритого шантажу військово-політичного керівництва Росії.

В інтерв'ю російському пропагандисту Семену Пегову він заявив, що написав листа Шойгу та вказав: якщо в строк до 28 квітня (тобто до вчорашнього дня) не буде вирішено проблему з постачанням боєприпасів для «Вагнера», то ПВК залишить позиції в Бахмуті і оголить фронт. Що, на думку Пригожина, напередодні очікуваного контрнаступу ЗСУ (який, за його прогнозом, почнеться не пізніше 15 травня) може призвести до катастрофічних наслідків для Росії.

В інтерв'ю Пригожин дуже погано відгукувався як про російське командування, так і про російську армію в цілому («треба забути слово «ВДВ щось робить у Бахмуті»).

Пригожин також неодноразово лаяв Шойгу за недавнє звільнення заступника міністра оборони Михайла Мізинцева, з яким куратор ПВК, за його словами, мав добрі стосунки.

Мізинцев займався питаннями постачання та забезпечення російських військ – сфера, в якій освоюються зараз грандіозні гроші.

Нагадаємо, найманці російської приватної компанії «Вагнер», що воюють в Україні, на початку року зіткнулися зі «снарядним голодом». Засновник ПВК Євген Пригожин звинуватив міністерство оборони у тому, що воно не постачає бойовикам у Бахмуті достатню кількість боєприпасів. Через це, за його словами, втрати зросли у кілька разів.

До слова, напередодні Пригожин заявив, що підконтрольна йому приватна військова компанія «Вагнер» більше не братиме в полон українських вояків.

Раніше два колишніх ув’язнених, яких завербували у ПВК «Вагнер», розповіли моторошні подробиці розстрілу понад 20 українських дітей і підлітків

Читайте також: Пригожин пішов війною проти нових приватних російських армій – ISW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: