Компанія Henkel остаточно пішла із Росії

Компанія Henkel остаточно пішла із Росії
Концерн Henkel, який виробляє косметику та побутову хімію під цілою низкою брендів, серед яких Schwafzkopf та Persil,
фото: з відкритих джерел

На російському ринку компанія вела діяльність із 1990 року

З 21 квітня німецька Henkel AG&Co більше не є власником ТОВ «Хенкель Рус», російська компанія на 100% належить еміратській Lead Holding Ltd. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У квітні Henkel оголосила про підписання угоди про продаж своїх активів у Росії за 54 млрд рублів (близько 600 млн євро) консорціуму російських підприємців.

Як повідомлялося, у грудні минулого року стало відомо, що німецький концерн Henkel, який виробляє косметику та побутову хімію під цілою низкою брендів, серед яких Schwafzkopf та Persil, відокремить бізнес у Росії та змінить його назву. У компанії пояснювали ці зміни підготовкою до продажу.

Нагадаємо, на початку квітня 2022 року керівництво Henkel заявляло, що компанія продовжить працювати в Росії. Проте згодом компанія змінила позицію і прийняла рішення про припинення діяльності в РФ, а також в Білорусі.

Henkel була створена у 1876 році. На російському ринку компанія веде діяльність із 1990 року, має у країні 11 заводів. Henkel об'єднує підрозділи Adhesive Technologies (клеї та технології), Laundry & Home Care (чистячі та миючі засоби) та Beauty Care (косметика). У РФ компанія випускає товари під такими марками, як Persil, Bref, Pril, «Лоск», «Ласка», Schwarzkopf, Syoss, Fa, Ceresit, клеї «Момент» та Loctite.

Читайте також: Криваві рублі, бойкот, репарації? На що розраховують Bonduelle, Metro та Auchan

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: