Під конвоєм їздив до Молдови. Підозрюваний екскерівник «Нафтогазу» розповів, як допомогав Санду

Під конвоєм їздив до Молдови. Підозрюваний екскерівник «Нафтогазу» розповів, як допомогав Санду
Фото: скріншот відео Факти

В результаті аудиту було встановлено, що «Молдова-Газ» нічого не винна Газпрому

Молдова у частині контрольованої території вже вирвалася з енергетичної залежності від Росії. Таку думку висловив ексочільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв у інтерв’ю «Лівому берегу», і пригадав, як допомагав президентці країни Майї Санду.

«Мене запросила Санду у 2021 році. Вона вже тоді чітко розуміла, що їх очікує газовий шантаж. І за дуже короткий термін вони виконали величезну роботу», – зазначив Коболєв.

Він додав, що результатом роботи стало те, що підконтрольна територія, коли Газпром «вирішив перекрити вентиль», повністю перейшла на альтернативне джерело постачання газу. Також він додав, що допоміг Санду провести аудит боргів, в результаті чого було встановлено, що «Молдова-Газ» насправді нічого не винна Газпрому.

Крім того, за словами ексочільника «Нафтогазу», не підтвердився борг на близько 800 мільйонів доларів, на якому наполягають росіяни.

«Забрали з операційного управління Газпрому де-факто свою ГТС, що просто величезний, я вважаю, крок уперед. І їхнє завдання на цю зиму – вирішити забезпечення газом неконтрольованої території. І там питання, які підіймаються на трохи інший рівень. Я сказав би, військовий», – підкреслив Коболєв.

За його словами, востаннє він їздив до Молдови влітку цього року. На думку Коболєва, він був першою особою, яка перетнула кордон України «з браслетом і конвоєм».

Нагадаємо, для того, аби пройти комфортно зимовий період Україна має створити великий запас старих трансформаторів, які можна ставити замість знищених ракетами і швидко відновлювати роботу енергосистеми. Потрібний запас обладнання містять країни з великими відстанями і розвиненою промисловістю, зокрема йдеться про США, заявив ексочільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Читайте також: Підозрюваний у корупції мультимільйонер Коболєв просив випустити його з України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: