Україна отримала понад 1,2 млрд доларів від США та Фінляндії: куди підуть гроші

Україна отримала понад 1,2 млрд доларів від США та Фінляндії: куди підуть гроші
Гроші підуть на оплату праці співробітників держорганів та педагогічних працівників, а також пенсії та іншу соціальну допомогу
фото: Pixabay

Сполучені Штати надали 1,2 млрд доларів, а Фінляндія – 15 млн доларів

Учора, 29 червня, до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,215 млрд доларів від США та Фінляндії. Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Як зазначається, гроші надійшли через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку. Україна отримала 1,2 млрд доларів від США та 15 млн доларів від Фінляндії.

Виділені кошти є частиною п’ятого додаткового фінансування в межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Грантове фінансування спрямується на оплату праці співробітників державних органів та педагогічних працівників, а також пенсійні виплати і виплати за окремими програмами державної соціальної допомоги. Ідеться про фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам, особам із інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, а також виплати житлово-комунальних субсидій.

Міністр фінансів України Сергій Марченко подякував урядам США, Фінляндії та команді Світового банку за плідну співпрацю і вагому підтримку.

«Фінансування у формі грантів дозволяє не збільшувати боргове навантаження та сприяє фінансовій стабільності України», – підкреслив посадовець. 

Нагадаємо, Україна отримає приблизно $890 млн від Міжнародного валютного фонду. Гроші будуть спрямовані на бюджетну підтримку. 

До слова, виконавча рада МВФ схвалила чотирирічний пакет фінансування для України на суму $15,6 млрд, щоб допомогти країні задовольнити нагальні фінансові потреби на тлі війни. Загалом цього року Україна має змогу отримати від МВФ три транші на загальну суму 3,3 млрд СПЗ ($4,5 млрд). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: