Білоруський опозиціонер видав подробиці плану усунення Лукашенка

Білоруський опозиціонер видав подробиці плану усунення Лукашенка
Білоруси мають бути готовими до повалення режиму Лукашенка
фото з відкритих джерел

«Є чат-бот «Перамога», куди записались близько 200 тис. білорусів, які бажають брати участь у поваленні режиму»

Білоруси мають бути готовими до повстання та повалення режиму самопроголошеного президента Лукашенка. Про це в інтерв'ю з «Главкомом» заявив білоруський опозиціонер Олександр Азаров.

Водночас Азаров заявив, що повстання не відбудеться в найближчі терміни. 

«Коли білоруси самі перестануть терпіти цю тиранію, почнуть знову виходити на вулиці, протестувати, влаштовувати страйки, тоді вже й ми будемо до цього підключатись. І замість стихійного протесту зробимо організований, який повинен завершитись усуненням Лукашенка від влади», – заявив опозиціонер.

Олександр Азаров розповів, що партизанський рух планує розсилати мобілізаційні приписи. Вони створили чат-бот «Перамога», куди записались близько 200 тис. білорусів, які бажають брати участь в плані.

«Ми розділили їх на групи та будемо давати різні завдання, направляти їх. Окрім того, готуємо бойові групи білорусів за кордоном, які повинні опинитися всередині Білорусі в потрібний момент і зробити те, що ми їм скажемо», – додав Азаров.

У чат-бот записатись може кожен, але треба відповісти на декілька запитань. Він є анонімний, не потрібно повідомляти жодні персональні дані, а тільки відповісти на запитання, за якими автори зможуть кваліфікувати людей та зарахувати до певних груп – силовики, цивільні, місце проживання. Щоб опозиціонери могли зрозуміти, що ці люди можуть зробити, та розподілити ті сили й засоби, якими володіють.

Азаров додав, що вони не хвилюються, що працівники КДБ сидять в їхньому чат-боті.

«Це нам не заважатиме, бо там не може бути 100 тис. товаришів КДБістів. Це ж не чат, а  чат-бот: той, хто туди записався, просто чекає і не отримує зворотної інформації, поки ми не надішлемо мобілізаційний припис, де буде написано, як діяти. Але якщо людина його і отримає, то вона ж не діятиме одна – запуск планується по всій країні одночасно», – пояснив опозиціонер.

Ці заходи планується зробити повсюди, по всій Білорусі. У таких випадках перебування в лавах одного агента взагалі ніяк не впливає на цей натовп. Азаров додав, що кожен сам формує свою групу із надійних людей.

Також білоруська опозиція анонсувала нові диверсії проти режиму Лукашенка.

Читайте також: Вибухи на аеродромі «Мачулищі». Опозиціонер Олександр Азаров пояснює, що відбувається у Білорусі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: